Her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda ödenen emekli bayram ikramiyesi 2020 yılında da ödenecek. Geçtiğimiz ay Ramazan Bayramı’nda ödenen Ramazan Bayramı ikramiyesi sonrasında yaklaşan Kurban Bayramı için ikramiye ödemeleri yapılacak.

Her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda ödenen emekli bayram ikramiyesi 2020 yılında da ödenecek. Geçtiğimiz ay Ramazan Bayramı’nda ödenen Ramazan Bayramı ikramiyesi sonrasında yaklaşan Kurban Bayramı için ikramiye ödemeleri yapılacak. Yapılacak olan ödemeler için vatandaşlarımızın başvuru yapması bekleniyor. Yılda iki kez ödenen bayram ikramiyesi için vatandaşlarımızın istek oluşturması gerekiyor. Özellikle bazı bankalar tarafından verilecek olan bayram ikramiyeleri için ilgili bankalara başvuru yapıldığı gibi devletimizin verdiği bayram ikramiyesi için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek yok. 2020 Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında bir ay erken ödenmişti. Gözler şimdi Kurban Bayramı ikramiyelerinde. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte tüm detaylar…



2020 yılı Kurban Bayramı ikramiye ödemeleri ne zaman olacak şeklinde arama yapan milyonlarca vatandaşımıza istinaden oluşturulan ve 13,2 milyon emekli vatandaşımızı ilgilendiren bu haber ile beraber kim ne zaman ne kadar Kurban Bayramı ikramiyesi alacak öğrenmiş olacak. Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman ödeneceği konusunda herhangi bir açıklama hala yapılmadı ancak Temmuz ayı emekli maaşı ile beraber verilebileceği ön görülüyor. Bu nedenle ilgili mercilerden bir açıklama gelene kadar Kurban Bayramı ikramiyelerini Temmuz ayı emekli maaşı ile gelecekmiş gibi düşünmek daha mantıklı olacaktır. Yaklaşık 13,2 milyon emekliye ödenen bayram ikramiyeleriyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak emeklilere ödenen ikramiyelerin Temmuz ayı ile birlikte ödeneceği ön görülüyor. Eğer bir açıklama yapılacak olursa bu sayfadan hemen açıklanacaktır.



KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?



Kurban Bayramı 2020 yılında 31 Temmuz 2020 tarihinde başlıyor. Birinci günü 31 Temmuz 2020, dördüncü ve son günü ise 3 Ağustos 2020 tarihinde olacak. Emeklilerin her bayram aldıkları ikramiye ödemeleri ise çok yüksek ihtimalle Temmuz ayı emekli maaşı ile beraber verilecek. Tabii bu bir ön görü çünkü Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ile alakalı herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ile alakalı herhangi bir açıklama yapılmadı ancak Temmuz ayı emekli maaşı ile beraber verilebileceği pek çok ekonomist ve sosyal güvenlik uzmanı tarafından değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı ONAYI ile Emeklilere 100.000 TL'ye Kadar Nakit Ödeme Verilecek! Cumhurbaşkanı ONAYI ile Emeklilere 100.000 TL'ye Kadar Nakit Ödeme Verilecek!


KİMLER KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLİR?



Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi alabilecek kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenmektedir. Ancak her yıl Kurban Bayramı emekli ikramiyesi alan kişiler şu şekildedir:



Emekli aylığı alanların yanı sıra; yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri almakta olan kişiler, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terör mağduru sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de ikramiye almaya hak kazanıyor.



KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?



Kurban Bayramı 2020 ikramiye ödemeleri çok yüksek ihtimalle Temmuz ayının ortalarına doğru yatırılacak. En yüksek ihtimal ise Temmuz ayı emekli maaşı ile beraber ödeme yapılabilecek. Bu konuda herhangi bir kesinlik yok o nedenle ilgili mercilerden bir açıklama gelene kadar bu şekilde düşünmek ve beklemek daha mantıklı olacaktır.