Ramazan ayının gelmesinin ardından birçok emekli için ikramiyeler gündemimizde ki yerini aldı. Ramazan ikramiyesini cebine koyan emekliler Kurban bayramı için verilecek olan ikramiyelere gözlerini çevirdi.

Ramazan ayının gelmesinin ardından birçok emekli için ikramiyeler gündemimizde ki yerini aldı. Ramazan ikramiyesini cebine koyan emekliler Kurban bayramı için verilecek olan ikramiyelere gözlerini çevirdi. 2020 yılı Kurban Bayramı emekliler için ikramiye verilecek mi? Kurban bayramı ikramiyeleri hangi tarihte yatacak? Soruları birçok vatandaş tarafından şimdiden sorulmaya başlandı. Kurban bayramı bu sene 31 Temmuz Cuma günü olmasıyla birlikte Temmuz ayı içerisinde kurban bayramı ikramiyeleri alınması bekleniyor.



2020 yılı Kurban Bayramında emekliler için ikramiye verilecek mi? İkramiyeler hangi tarihte ve ne zaman verilecek? Soruları gündemimizde ki yerini almasıyla birlikte birçok vatandaş tarafından merak edilerek araştırılıyor. 2020 yılı içerisinde bayram ikramiyelerinde zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili herhangi bir açıklama bulunmuyor. Ancak bayram ikramiyesi kimlere verilecek? Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili detaylı bilgileri haberimizden öğrenme fırsatını bulabilirsiniz.



KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?



Emekliler, kurban bayramı için beklediği ikramiyelerin ne zaman yatacağına dair araştırmalara başlamış bulunmaktadır. 31 Temmuz Kurban bayramı olmasının yanı sıra Temmuz ayı içerisinde ikramiye alınması bekleniyor.



2020 tarihinde kurban bayramı 31 Temmuz ve 3 Ağustos arasında olmasıyla birlikte Temmuz ayı içerisinde verilecek olan ikramiyeler vatandaşların cebine girecek. Daha önceleri de yapıldığı gibi 1000 TL yapılan bayram ikramiyesi Kurban bayramında da 1000 TL olması bekleniyor. Böylelikle emeklilerin yüzü gülecek. İkramiye ödemeleri kesin tarih olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanmasıyla dikkatleri üzerine çekecek.



KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİNDEN FAYDALANACAK?




  • SSK, BAĞ-KUR ve emekli sandığı emeklileri

  • Şehit yakınları ve gaziler

  • Ölüm aylığı alanlar

  • Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

  • Geçici köy korucuları

  • Şeref aylığı alanlar

  • Şampiyon sporcular,

  • Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

  • Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.



YENİ EMEKLİ OLAN VATANDAŞLAR İKRAMİYEDEN FAYDALANABİLECEK Mİ?



En çok merak edilen konular arasında yeni emekli olan vatandaşlar yer almaktadır. Birçok yeni emekli olan vatandaşlar bayram ikramiyelerinden faydalanabilecek mi? Sorusu akıllarında soru işareti bırakmaktadır. 2020 tarihinde Kurban bayramı 31 Temmuz ila 3 Ağustos arasında olmasıyla birlikte ödemeler Temmuz ayı içerisinde yapılması bekleniyor. Bu tarihlerden önce emekli olan vatandaşlar da bu ikramiyeden faydalanma fırsatını elde edeceklerdir.



Diyanet işleri bakanlığı tarafından yayınlanan dini günler takvimi doğrultusunda 2020 Kurban bayramı tarihleri;

Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek! Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek!



  • 30 Temmuz perşembe Kurban Bayramı Arifesi

  • 31 Temmuz cuma Kurban Bayramı 1.gün

  • 1 Ağustos cumartesi Kurban Bayramı 2.gün

  • 2 Ağustos pazar Kurban Bayramı 3.gün

  • 3 Ağustos pazartesi Kurban Bayramı 4.gün



Olarak belirlenmesiyle birlikte Bayram ikramiyeleri ile ilgili sorular şimdiden birçok vatandaş tarafından soruluyor. Bu doğrultuda Temmuz ayı içerisinde Kurban bayramı ikramiyeleri bekleniyor.