Diriliş serisinin devamı olan Kuruluş Osman dizisi her çarşamba yeni bölümüyle ekranlara gelmeye devam ediyor. Dizinin kadrosu her geçen gün biraz daha genişlerken, Dündar Bey'in oğlu Bahadır çok merak ediliyor.

Diriliş serisinin devamı olan Kuruluş Osman dizisi her çarşamba yeni bölümüyle ekranlara gelmeye devam ediyor. Dizinin kadrosu her geçen gün biraz daha genişlerken, Dündar Bey'in oğlu Bahadır çok merak ediliyor. Öte yandan Bahadır karakteriyle ilgili bir diğer merak edilen husus ise Bahadır Bey'in gerçek tarihte var olup olmadığı...Peki Kuruluş Osman Bahadır Bey kim olacak? Dündar'ın oğlu Bahadır gerçekte kim? Detaylar haberimizde...



Kuruluş Osman Bahadır kimdir?



Dizinin son bölümünde Osman obadan sürgün ediliyor. Amcası tarafından sürgün edilen Osman obadan ayrılırken amcası oğlu Batur babasının tüm emirlerine karşı gelerek obayı terk eder. Osman beyin amcası Dündar bey ise başka bir hatundan olan oğlu Bahadır’ı obaya çağırır.



Dündar Bey başka bir hatundan olan oğlu Bahadır’ı affettiğini söylemesi için en yakın alplerinden bir tanesine bilgi verir. Alpin gitmesi ve oğlunu obaya getirmesi konusunda tüm bilgileri vermesine rağmen Dündar Beyin hatunu bu oğlanın obaya bela getireceğini söyler.



Bahadır karaterine hayat verecek oyuncu 19. bölümde diziye dahil oldu. Acemi Cadı dizisinde canlandırdığı Selim karakteriyle ünlenen Çağkan Çulha artık Kuruluş Osman dizisinde Dündar Bey'in oğlu Bahadır'a hayat verecek. Peki Çağkan Çulha kimdir? Kaç yaşında





Kuruluş Osman Çağkan Çulha kimdir? 



Çağkan Çulha, 22 Kasım 1985 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Annesi sinema oyuncusu Mine Mutlu, babası Ünal Çulha’dır. Büşra Çulha adında bir kız kardeşi vardır. Çağkan Çulha, Korkmaz Yiğit Lisesinden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünde eğitimini yarıda bırakmış ve Beykent Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları bölümünde eğitimine devam etmiştir. Çocukluk arkadaşı Ceren Moray’dan esinlenerek internetten ajanslara başvuran Çağkan Çulha, Rondo, Molped ve Banat diş fırçasının reklamında oynadı. 2003 yılında senaryosunu Gani Müjde'nin yazdığı, yönetmenliğini Tarkan Karlıdağ'ın yaptığı “Hayat Bilgisi” adlı dizide rol aldı. 2006 yılında “Acemi Cadı” dizindeki selim rolü ile tanındı. 2008 - 2010 yılları arasında “Adanalı” adlı dizide oynadı. 2013 - 2014 yılları arasında 43 bölüm, Gürkan Uygun ve Berk Hakman'ın paylaştıkları “Kaçak” adlı polisiye mafya dizisinde oynadı.



Filmleri ve Dizileri;



2017 - İsimsizler (Murat) (TV Dizisi)

Ziraat Bankası Emekli Maaşlarını Kendi Bankasından Alanlara 100.000 TL Net Ödeme Yapacağını Duyurdu! Ziraat Bankası Emekli Maaşlarını Kendi Bankasından Alanlara 100.000 TL Net Ödeme Yapacağını Duyurdu!


2015 - Racon (Numan)(TV Dizisi)



2015 - Aşk ve Günah(TV Dizisi)



2006 - Acemi Cadı (Selim) (TV Dizisi)



2005 - Belalı Baldız (Kemal) (TV Dizisi



2003 - Hayat Bilgisi (Arda) (TV Dizisi)



2013 - 2014 - Kaçak (Fatih) (TV Dizisi)



Kuruluş Osman Bahadır Bey tarihte Kimdir?



Tarihi kaynaklarda Dündar Bey ile ilgili çok az bilgi olduğu için Bahadır Bey ile ilgili neredeyse bir bilgi yok. Bu nedenle konuyla ilgili size bir bilgi vermemiz mümkün değil.





Kuruluş Osman Dündar Bey gerçekte kimdir?



Dündar Bey 210 veya 1212 yıllarında doğmuştur. 1298 veya 1302 yılları arasında ölmüştür. Süleyman Şah'ın oğlu, Ertuğrul Gazi'nin kardeşi ve Osman Gazi'nin amcasıdır. 90 yaşına yakınken Osman Gazi tarafından öldürüldüğü rivayet edilir. Dündar Bey'in öldürülmesi bir çok Osmanlı tarihçisi tarafından farklı şekillerde nakledilmiştir. Bir rivayete göre Dündar Bey ile Osman Gazi arasında bir çekişme olduğunu ve Dündar Bey'in Osman Gazi'nin beyliğini istemeyerek kabullendiğini ve sürekli Osman aleyhine çalıştığını hatta Bilecik tekfuru ile anlaşarak Osman'a suikast tertip ettirdiğini ve bu sebepten ötürü affı kabul edilmeyerek Dündar Bey'in öldürüldüğü belirtilir