Kuruluş Osman Ertuğrul Bey kim oldu? Ertuğrul Bey'in hangi usta oyuncu canlandıracak çok merak ediliyor. Beş sezon boyunca TRT1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı niteliğinde ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman'a beklenen tra

Kuruluş Osman Ertuğrul Bey kim oldu? Ertuğrul Bey'in hangi usta oyuncu canlandıracak çok merak ediliyor. Beş sezon boyunca TRT1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı niteliğinde ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman'a beklenen transfer gerçekleşti. Aylardır dizide Ertuğrul Gazi'nin kim olacağı merak edlirken o isim belli oldu. Peki Kuruluş Osman Ertuğrul Gazi'yi kim oynayacak?



Kuruluş Osman Ertuğrul Bey kim oldu?



Kuruluş Osman dizisinin kadrosuna Yeşilçam'ın usta ismi Ediz Hun dahil oldu. Uzun bir aradan sonra ekranlara dönecek olan Ediz Hun, dizide sık sık adı geçen Ertuğrul Bey'in yaşlılığını canlandıracak. Kuruluş Osman'da önümüzdeki bölümlerinde Osman Gazi, babası Ertuğrul Gazi'yi görmek için Konya'ya gidecek ve ondan nasihat alacak.



Bankamatiklerde Yeni Dönem: Artık Sadece 3 Kağıt Para Çekilebilecek! Bankamatiklerde Yeni Dönem: Artık Sadece 3 Kağıt Para Çekilebilecek!


Ediz Hun kimdir? Kaç yaşında



Ediz Hun 1940 İstanbul doğumlu. Avusturya Lisesi’ni bitirdikten sonra Norveç’e gitti. Oslo ve Trondheim Üniversitesi’nde biyoloji ve çevre bilimleri fakültesinden mezun oldu.1963 yılında Ses dergisinin açtığı yarışmaya katıldı ve sonrasında Genç Kızlar isimli film ile yunculuğa adım attı. Yeşilçamın en ünlü simalarından olan Ediz Hun yetişkin tarzı filmlerde rol almak istemedi ve sinemayı bıraktı. 1991 yılından beri 2 yıl Çevre Bakanlığı Müşaviri ve İstanbul Çevre İl Müdürlüğü yaptı. 1999 dan itibaren 2 yıl ise ANAP milletvekilliği yapmıştır.



Marmara Üniversitesi ve Okan Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. Bu zamana kadar sayısız filmde rol almış olsa da son yıllarda yer aldığı projelerin bir kaçını yazalım. 2005- Azize, 2005- Aslan Unutma, 2011- Asla Unutma, 2014- Hayat Yolunda, 2018- Arif V 216 da rol aldı. Ediz Hun tecrübeli yıllara meydan okuyan oyunculuğu ile Kuruluş Osman dizisi Ertuğrul Gazi rolünü canlandıracak.