Kuruluş Osman Prenses Sofia öldü mü? Alma Terziç diziden ayrıldı mı çok merak edildi.  24 Haziran Çarşamba günü sezon finali bölümüyle ekranlara gelecek olan Kuruluş Osman dizisinin yeni tanıtımı herkesi heyecanlandırdı.

Kuruluş Osman Prenses Sofia öldü mü? Alma Terziç diziden ayrıldı mı çok merak edildi. 24 Haziran Çarşamba günü sezon finali bölümüyle ekranlara gelecek olan Kuruluş Osman dizisinin yeni tanıtımı herkesi heyecanlandırdı. Ata toprakları için tekrar harekete geçen Osman Bey ve askerlerinin savaş sahneleri izleyenleri merakta bıraktı. Öte yandan Sofia ve Osman'ın karşı karşıya gelmesi heyecanı iyice katladı. Herkes Kuruluş Osman Prenses Sofia'ya ne oldu? Prenses Sofia ölecek mi? her yerde aranmaya başladı. 

Türkiye'de Vadeli Mevduat Faiz Oranları Yükselişte: Yatırımcılar İçin Fırsat Zamanı Türkiye'de Vadeli Mevduat Faiz Oranları Yükselişte: Yatırımcılar İçin Fırsat Zamanı


Kuruluş Osman 27. bölüm 2. tanıtımı izleyenleri heyecanlandırdı. Babasının emanetine sahip çıkan ve mücadele etmek için düğmeye basan Osman Gazi'nin Sofia ile karşı karşıya gelmesi herkesi meraklandırdı. Çünkü Osman Bey, Sofia ile karşı karşıya kaldı hatta onu adeta alt etti. Peki Kuruluş Osman dizisinde Prenses Sofia'yı canlandıran Alma Terziç diziden çıkacak mı?





Kuruluş Osman Prenses Sofia öldü mü? Diziden çıkıyor mu



Kuruluş Osman 27. bölümde; Osman Bey’in kendisine emanet edilen topraklara sahip çıkmaya çalışacağı bölümde türlü tehlikeler kendisini bekleyecek. Bu uğurda Sofia ve askerleriyle savaşan Osman Gazi nihayetinde Prenses Sofia ile karşı karşıya gelecek. Hatta Osman Gazi, Prenses Sofia'ya "Biz Türkler, zalimlere musallat olan Allah'ın gazabıyız" diyor ve kılıcını Sofia'nın karnına saplıyor.  Bu sahneyi göz önüne aldığımızda Prenses Sofia karakteri Kuruluş Osman 2. sezonda olmayacaktır. Yani Prenses Sofia, sezon finalinde ölecek. Haliyle ona hayat veren Alma Terziç de diziden ayrılacak. 





Alma Terziç kimdir? Kaç yaşında 



Alma Terziç, 11 Temmuz 1987 tarihinde Bosna Hersek'te dünyaya gelmiştir. Boşnak olan oyuncu memleketinde yaşanan savaşta henüz 5 yaşındaydı. İki yıl bir binanın bodrumunda yaşamak zorunda kalan Alma Terzic, ülkesinde 4 yıl boyunca oyunculuk eğitimi almıştır.



Mavi Kelebekler, Veda, Fatih, Üç Yol ve Şeref Meelesi, Muhteşem Yüzyıl: Kösem gibi projelerde rol alan Alma Terziç, şimdilerde, ATV ekranlarında yayınlanmakta olan Kuruluş Osman dizisinde Sofia karakterine hayat vermektedir. Alma Terziç, 1.70 metre boyunda, 50 kilo ve Yengeç burcudur.



Alma Terziç'in rol aldığı diziler ve filmler:



2019 – Kuruluş Osman (Sofia) (TV Dizisi)

2019 – Turkish Dondurma (Rose) (Sinema Filmi)

2019 – Nöbet (Jennifer) (TV Dizisi)

2017 – Savaşçı (Pia) (TV Dizisi)

2016 – Muhteşem Yüzyıl: Kösem (Ester Kira) (TV Dizisi)

2014 – Şeref Meselesi (Gül) (TV Dizisi)

2013 – Öyle Sevdim ki Seni (Sinema Filmi)

2013 – Fatih (Züleyha) (TV Dizisi)

2013 – Üç Yol (Sinema Filmi)

2012 – Veda (Eirene) ((TV Dizisi)

2011 – Kan ve Aşk (Hana) (Sinema Filmi)

2011 – Mavi Kelebekler (TV Dizisi)

2010 – Unutma Beni İstanbul (Sinema Filmi)

2008 – Kar (Leyla) (Sinema Filmi)





Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak?



Obaya yapılan baskını bertaraf ettikten sonra hedefine Sofia ve Kulucahisar Kalesi'ni koyan Osman Bey, Kayı Obası Alpleri ile birlikte kaleyi ele geçirip Sofia'yı alt etmek üzere için plan kurup harekete geçiyor. Osman Bey, Sofia'nın kara şövalelerini nasıl alt edecek? Osman Bey ve Kayılar, Kulucahisar Kalesi'ni ele geçirebilecek mi? Osman Bey, nihayet Sofia'ya ihanetinin bedelini ödetecek mi?





Engin Altan Düzyatan Kuruluş Osman'a dahil olacak mı?



Öte yandan Diriliş Ertuğrul'da Ertuğrul Bey'e hayat veren ve gönüllerde taht kuran Engin Altan Düzyatan'ın Diriliş'in devam olan Kuruluş Osman'a katılıp katılmayacağı merak konusu oldu. Sosyal medyada sık sık Kuruluş Osman'a katılacağı ileri sürülen Düzyatan, ilk kez çok net açıklamalarda bulundu.



İlk kez net bir açıklama yapan Düzyatan, "Daha önceden planladığımız bir şey yok. O yüzden de şu anda tekrar oraya girdiğimde yaşım gerçekten çok yaşlı olmak zorunda. Bir aktör olarak bunu ne kadar uzun soluklu oynamak isterim, açıkçası bir karar verilemiyor. Bir şey yapamıyoruz. Çok da net konuşmadık hiçbir zaman. O yüzden şimdi öyle bir tasarrufum yok" dedi.