Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Süper Lig ile alakalı yeni toplantı yaptı. Toplantı kapsamında konuşulan konuların başında her zamanki gibi Süper lig ve Süper ligin geleceği vardı.

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Süper Lig ile alakalı yeni toplantı yaptı. Toplantı kapsamında konuşulan konuların başında her zamanki gibi Süper lig ve Süper ligin geleceği vardı. Konular çok çeşitli olsa da ortalama temel senaryo dikkate alındığında 12 – 13 – 14 Haziran aylarında maçların tekrar başlanması planlanıyor dedi. TFF Başkanı Nihat Özdemir ve kulüp başkanlarının katılımı ile yaklaşık 2 saat süren 40 kişilik toplantı sonrasında alınan kararlar ve karşılıklı diyaloglar haber merkezimize yansıdı.



Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve diğer kulüp başkanları toplam 40 kişilik toplantı tam 2 saat sürdü. Öngörüye göre 12 – 13 -14 Haziran tarihinde başlaması planlanan maçların 26 Temmuz’da tekrar sonlanacağını ifade ettiler. Türk futbolu adına önemli konuşmaların geçtiği bu büyük toplantıda Süper lig adına önemli senaryolar kaydedildi. Başta Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ve kulüp başkanları olmak üzere 40’a yakın kişinin katılımı ile toplantı sonlandırıldı.



Süper ligin geleceği hakkında çeşitli senaryolar kaydedildi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımı ile sonlanan toplantıda Kulüpler Birliği Başkanı ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil şu sözleri ifade etti: “Toplantı 2 saatten daha uzun sürdü. 40 kişi civarında katılımla toplantı yaptık video üzerinden. Tüm kulüp başkanları, Bakanlık yetkilileri ve TFF Başkanı ve yetkilileri olarak. Çok faydalı bir toplantı yaptık” dedi.



Süper Lig Maçları Ne Zaman Başlayacak!

SON DAKİKA! Emeklilere Yeni Düzenlemeler Yolda: İşte Beklenen Değişiklikler SON DAKİKA! Emeklilere Yeni Düzenlemeler Yolda: İşte Beklenen Değişiklikler


Süper lig maçlarının ne zaman başlayacağı konusunda hiç kimsenin bir fikri yok. Zira Korona virüs gündemde olduğu sürece süper lig maçlarının tekrar başlaması çok zordur. Ancak sadece futbolcuların olacağı bir maç düşünülebilir. Taraftarın stadyumlara gelmesi ve maçı izlemesi önümüzdeki 60 gün içerisinde çok zor gibi görünüyor. Kulüpler Birliği Başkanı ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil şu sözleri ifade etti: “Bu zorlu bir süreç, bunu hepimizin anlaması gerekiyor. Bu sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde sporun ne zaman başlayacağı tartışılıyor. Bununla ilgili öngörü yapmak da oldukça zordur. Bu konudaki sorumluluk TFF'dedir. Nihat Başkanımız bir takım öngörülerde bulundu ve bilgiler verdi. Kendisinin söyledikleri bu ay sonunda tekrar toplantı yapılması şeklindeydi. Bu toplantıda en önemlisi karar verici olan Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'yla yapılacak istişarelerdi. Onlarla yapılan istişareler üzerinde futbol maçlarının ne zaman başlanacağı konusunda fikir ortaya çıkacak. Senaryolar üzerinden bilgiler aldık. Hem Avrupa'da hem de Türkiye'de maçların bitirilmesiyle ilgili yüksek bir irade var. Bugünkü şartlara göre en temel senaryo 12-13-14 Haziran'da başlaması ve 26 Temmuz'da bitmesi...”



Maçlar Seyircisiz Olabilir mi?



Düşünüldüğünde maçların seyircisiz olması çok zor bir durum ancak sağlık açısından çok önemli bir karar olacaktır. Federasyonumuzun ve kulüplerimizin bunu eş zamanlı olarak karar kılması ve maçların acilen başlaması gerekiyor. Kulüpler Birliği Başkanı ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Federasyon Başkanı maçların tek bir şehirde oynanmasının mümkün olmadığını aktardı. Maçlar muhtemel olarak seyircisiz olabilir. Maçlar oynanması gereken şehirlerde, takımların bulunduğu şehirlerde oynanması çok daha doğal olacaktır" dedi.