Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk işsizlik ödeneğiyle ilgili flaş açıklamarda bulundu! İşsizlik ödeneğinden yararlanacak binlerce vatandaş ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırıyordu. İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? İşsizli

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk işsizlik ödeneğiyle ilgili flaş açıklamarda bulundu! İşsizlik ödeneğinden yararlanacak binlerce vatandaş ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırıyordu. İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? İşsizlik ödeneğinden kimler yararlanacak? İşsizlik ödeneği başvuruları nasıl yapılır? İşsizlik maaşı IBAN nasıl kayıt edilir? Bu soruların yanıtı haberimizin devamında sizlerle... İşsizlik ödeneği ödemeleriyle ilgili flaş açıklama geldi! Mutlaka Alın!

14 Milyon EMEKLİYE Müjdeler Geldi! Maaş Alan Emekliler İçin Son Kez 12000 TL Ödeme O Kurum Tarafından Yapılacak! 14 Milyon EMEKLİYE Müjdeler Geldi! Maaş Alan Emekliler İçin Son Kez 12000 TL Ödeme O Kurum Tarafından Yapılacak!


İşsizlik Ödeneğiyle ilgili son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından Bakan Zehra Zümrüt Selçuk açıklamalarda bulundu! Bakan Selçuk, İşsizlik ödeneği Mayıs ayı ödemelerinin erkene çekilerek ödeneceğini belirtti. 1 Mayıs Cuma İşçi ve emekçi bayramı olması nedeniyle Resmi tatil ve 2-3 Mayıs hafta sonuna denk geldiği için İşsizlik ödeneği ödemeleri 29 ve 30 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. T.C Kimlik numarasının sonu 0/2/4 olanlar 29 Nisan, 6 ve 8 olanlar ise 30 Nisan 2020 tarihlerinden itibaren işsizlik ödeneği ödemelerine kavuştu.



MAYIS AYI ÖDEMELERİ ERKENE ALINDI!



İşsizlik ödeneğinde Mayıs ayı ödemeleri erkene çekildi! Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada, Koronavirüs salgını nedeniyle işsizlik maaşı ödemelerinin erkenden ödenmeye başlayacağını duyurdu. Bakan Selçuk, Koronavirüs pandemisi nedeniyle vatandaşların sosyal izolasyona uyum sağlaması gerektiğini de hatırlatarak, hiçbir hak sahibinin mağdur edilmeyeceği bilgisini de aktardı.



İŞSİZLİK ÖDENEĞİ NE ŞEKİLDE ÖDENECEK? İBAN KAYIT 



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk daha önce yaptığı açıklamada işsizlik ödeneği ödemeleri için hak sahiplerinin İşkur'un resmi internet sitesi üzerinden şahsi banka hesap İBAN Numaralarını kayıt etmesini ve güncellemesini istemişti. Ancak İban bilgilerini kayıt etmeyen veya edemeyen hak sahipleri de bu süreçte mağdur edilmeyecek! Zorlu Koronavirüs salgını sürecinde İşsizlik ödeneği ödemeleri PTT üzerinden değil hak sahiplerinin kendi banka hesaplarına yapılıyor. Ancak işsizlik ödeneğinde, IBAN bilgilerini giremeyen vatanadaşlara ödemeler PTT üzerinden yapılmaya devam edecek. T.C Kimlik numarasının sonu 0/2/4 olanlar 29 Nisan, 6 ve 8 olanlar ise 30 Nisan 2020 tarihleri PTT şubelerinden işsizlik ödeneğini çekebileceklerdir.



PTT AÇIK MI? İŞSİZLİK MAAŞI ÖDEMELERİ PTT'DEN DE YAPILACAK



İban bilgisini sisteme giremeyen hak sahibi vatandaşlara İşsizlik maaşı ödemeleri PTT Şubelerinden gerçekleştirilecek. Nisan ayının 26. gününe dek IBAN bilgisini İşkur sistemine giremeyen ve güncellemeyen vatandaşlara ödemeler PTT üzerinden yapılacak. IBAN bilgisini kaydedebilenlere ödemeleri şahsi banka hesapları üzerinden gerçekleştirilecek.



Bu süreçte PTT şubelerinde yoğunluk yaşanmaması da talep ediliyor. Koronavirüs salgınının kontrol altına alınmaya yavaş yavaş başladığı şu günlerde, PTT şubelerinde yoğunluk yaşanmaması adına ek tedbirler alınıyor. PTT şubeleri 1-2-3 Mayıs tarihlerinde kapalı olacak. Ancak işsizlik maaşını almak için PTT şubesine gidecek vatandaşların maske, eldiven ve koruyucu ekipmanlarının tam olması, şube önlerinde yoğunluklar oluşturmaması ve şubede alınan önlemlere tam anlamıyla riayet etmeleri büyük önem taşıyor.



Ayrıca PTT, İşsizlik maaşı ödemelerini de 2 güne bölerek ödeyecek. Buna göre TC kimlik numarasının sonu 0-2-4 ile bitinlerin bugünden itibaren, kimlik numarasının sonu 6-8 ile biten vatandaşlar ise yarından itibaren PTT aracılığı ile işsizlik ödeneğinden faydalanabilecekler. Daha sonraki günlerde işsizlik ödeneğini almak isteyen hak sahipleri de PTT şubelerine gidebilecek.