Son dakika gündem yüzyüze eğitim son buluyor, okullar online eğitime geçiyor maili ortalığı karıştırdı. Sosyal medyada paylaşılan ve öğretmen tarafından paylaştığı iddia edilen mailde Okullar Yüzyüze eğitimi bitireceği ve online eğitime geçileceği maili

Son dakika gündem yüzyüze eğitim son buluyor, okullar online eğitime geçiyor maili ortalığı karıştırdı. Sosyal medyada paylaşılan ve öğretmen tarafından paylaştığı iddia edilen mailde Okullar Yüzyüze eğitimi bitireceği ve online eğitime geçileceği maili deprem etkisi yarattı. Özellikle öğrenciler 26 Ekim pazartesi okula gidecek mi sorunu ortaya çıktı.

Gece yarısı ortalığı karıştıran mail!

Milli Eğitim Bakanlığına ait olduğu iddia edilen mailde Okullara talimat olarak yazılan yazıda "Yüzyüze eğitime ara verilecek, 26 ekim pazartesi itibariyle okullar online eğitime devam edin" maili geldiği iddiası ortalığı karıştırdı. Bir çok veli Okullar kapanıyor mu? Öğrenciler 26 Ekim'de okula gitmeyecek mi sorularına yanıt arıyor. MEB'e ait olduğu iddia edilen mail sonrası vatandaşlar zor durumda kaldı.

Henüz resmi yazı yok!

Gece yarısı hem veliler hem öğrenciler 26 Ekim pazartesi okullar kapanıyor mu? Eğitim ve öğretime artık online olarak mı devam edilecek sorusuna yanıt arıyor. Şu an için ilan365 kullanıcıları için yaptığımız görüşme de henüz Milli Eğitim Bakanlığına ait resmi bir yazı olmadığı söyleyelim. Okullar eğitim ve öğretime şu an için devam edecekler.

26-30 Ekim Sınavlar ve yüzyüze eğitim yok maili!

Mailde bu yazının 26 Ekim - 30 Ekim haftasına ait olduğu, 26 Ekim - 30 ekim tarihleri arasında okul olmayacağı ve yüz yüze eğitime devam edileceği iddiası var. Ancak 26 Ekim yarın ve henüz bu kadar hızlı bir sınav olacak okul yok. Bir öğretmenin paylaştığı belge ne kadar doğru sorusu yanıt arıyor. Ancak şu an için söylemekte yarar var 26 Ekim pazartesi günü okullar kapanmıyor ve eğitim öğretim devam edecek.

29 Ekim'de etkisi!

Koronavirüs vakaların artması sonrası bu iddia 28 ekim ve 29 ekim tarihleri tatil olarak geçirilmesi ve biraz da olsa 7 günlük bir öğrencilerin evde kalması vaka sayıları düşüreceği düşünülüyor. Ancak böyle bir karar gece yarısı alınır mı öğrenciler ve velilere cuma gününden mi belirtilirdi araştırılıyor.

Konuyla ilgili en net bilgiler gelir gelmez sizlerle paylaşılacak.