Tüm işlemlerde kullanılabilen e-devlet sayfasından Mebbis'e geçiş yapabilirsiniz. Mebbis.

Tüm işlemlerde kullanılabilen e-devlet sayfasından Mebbis'e geçiş yapabilirsiniz. Mebbis.gov.tr adresinden giriş yapıyorsanız kullanıcı adınız, şifreniz ve güvenlik kodunuz ile giriş yapılacaktır. Mebbis girişi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilgi iletişim sistemine erişim sağlar. Peki, Mebbis nasıl kullanılır? İşte Detaylar…

SGK Destekli emeklilere ödeme başladı! 30 Nisan tarihine kadar başvuru bekleniyor! SGK Destekli emeklilere ödeme başladı! 30 Nisan tarihine kadar başvuru bekleniyor!


MEB bünyesindeki müdürler, idari personel, öğrenciler ve öğretmenlerin kişisel işlerini yapmaları için kullanılan Mebbis sistemine girmek için kullanılır. MEB'in Mebbis sistemi içerisinde birçok farklı modül ile hizmet sunulmaktadır. En popüler e-okul da Mebbis sistemi içinde hizmet vermektedir. Çağımızın teknolojisi ile MEB'in hizmetleri pek çok alanda olduğu gibi elektronik ortama taşınmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Mebbis tarafından sunulması amaçlanan birçok hizmet artık internet üzerinden yürütülüyor. Yapılacak işlemin başvurusu ve takibi sistem üzerinden gerçekleşir. Mebbis giriş sistemi ile Milli Eğitim ile ilgili birçok konuda müdürlüklere gitmeden gerekli işlemler yapılabilmektedir.



Mebbis’e Nasıl Giriş Yapılır



Mebbis girişi Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi mebbis.meb üzerinden yapılmaktadır. Tüm işlemlerde kullanılabilen e-devlet sayfasından da Mebbis'e geçiş yapabilirsiniz. Mebbis.gov.tr adresinden giriş yapıyorsanız kullanıcı adınız, şifreniz ve güvenlik kodunuz ile giriş yapılacaktır. Henüz bir kullanıcı adınız ve şifreniz yoksa, öncelikle talep formunu doldurmanız istenecektir. Şifrenizi unuttuysanız ve sisteme giriş yapamıyorsanız, şifremi unuttum seçeneğiyle bir form açılır. TC Kimlik numarasını, cep telefonunu, doğum tarihini, kullanıcı adını girerek yeni bir şifre talep edebilirsiniz. Cep telefonunuza gönderilen kod ile yeni bir şifre belirleyerek Mebbis'e giriş yapabilirsiniz.



Mebbis Giriş ile Hangi İşlemler Yapılabilir?



Mebbis giriş sayfası ile sisteme giriş yapanlar bu sayfadaki birçok işlemi kendi amaçları doğrultusunda gerçekleştirebilirler. Personel işlemleri, e-okul, e-yatırım, halk eğitimi işlemler, açık eğitim kurumları işlemleri, e-akademi, e-yurt, e-burs, evrak işlemleri Mebbis ana sayfasında yapılmaktadır.



Devlet kurumları modülü, denetim planlama modülü, kitap seçim modülü, sosyal tesisler modülü, kurum standartları modülü, meis modülü sistemdeki modüllerdir. Mebbis'de işlem yapacak kişi, yapmak istediği işleme uygun modülü seçerek elektronik ortamda işlem yapabilir. Mebbis, MEB üyeleri için birçok işlemin kısa sürede ve zahmetsizce yapılmasını sağladı. İnternetin sağladığı bu kolaylıktan yararlanan öğretmenler ve idari personel, saha değişiklikleri, randevular, sınav görevleri gibi konularda Mebbis sitesi üzerinden başvuru ve takip yapabilirler. Öğrenciler ve veliler, Mebbis e-okul uygulamasını kullanarak bilgilere ulaşabilirler. Öğrencinin performansı ve notu takip edilebilir. İdari personel evrak işlerini ve takibini sistem üzerinden yapabilmektedir.



MEBBİS sistemi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı işlemlerin daha hızlı gerçekleştirilebilmesi için hazırlanmıştır. MEBBİS sistemi ile işlemler kolaylıkla gerçekleştirilebildiği gibi, eğitim ile ilgili bilgilere de sistem üzerinden ulaşmak çok kolay.



MEBBİS nedir?



MEBBİS, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından etkinleştirilen bir sistemdir. Bu araç ile elektronik ortam üzerinden birçok işlem yapılabilmektedir. Eğitim üzerine hazırlanan bu sistemde en çok kullanılan sayfa e-Okul'dur. Öğretmenler ve öğrenciler tarafından sıklıkla ziyaret edilen MEBBİS'in uzun adı Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Sistemleri'dir. MEBBİS, hizmet vermeye başladığı tarihten itibaren kendini her zaman geliştirmiş ve eğitimle ilgili işlemleri mümkün kılan bir araçtır.




  • E - yatırım işlemleri

  • Personel işlemleri

  • Halk eğitim işlemleri

  • E - okul işlemleri

  • E - taşınabilir işlemler

  • Açık öğretim kurumları işlemleri

  • E - akademi işlemleri

  • E - yurt işlemleri

  • E - burs işlemleri



yapılmaktadır. MEBBİS sistemine e-Devlet kapısından girmek için izlenecek adımlar; MEBBİS resmi web sayfasına girin, e-devlete giriş yaptıktan sonra sistem otomatik olarak e-Devlet giriş sayfasına yönlendirilir ve girilir.