Bazı konularda CHP ile HDP'nin birbirine destek verdiğini düşünen ve bu yakınlıktan rahatsızlık duyduğunu kaydeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Millet İttifakı'ndan ayrılmayı düşündüğü iddia edildi. İddialara göre Millet İttifakı'nın durduğu

Bazı konularda CHP ile HDP'nin birbirine destek verdiğini düşünen ve bu yakınlıktan rahatsızlık duyduğunu kaydeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Millet İttifakı'ndan ayrılmayı düşündüğü iddia edildi. İddialara göre Millet İttifakı'nın durduğu politik çizgiden eskisi kadar memnun olmayan Akşener, farklı bir ittifak kurmak için kolları sıvadı. İddialara göre kurulacak yeni ittifakta İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi gibi partiler yer alacak.



Bu ittifak değişikliğinin arkasında yatan sebebin, MHP'ye de yakın olan İYİ Parti tabanının bazı durumlara ilişkin rahatsızlıklarından kaynaklandığı aktarıldı. Millet İttifakı'nın bünyesinde bulunan diğer partiler olan CHP ve Saadet Partisi'nin bazı konularda HDP'nin yanında yer almasının bunun sebeplerinden biri olduğu kaydedildi. HDP'nin, sırf Cumhur İttifakı'na karşı çıkmak için gizlice Millet İttifakı'na destek veriyor gibi görünmesinin tabanda rahatsızlık yarattığı aktarılıyor.

HDP'li Fatma Kurtulan ne dedi?


Gelen iddialara arsından kurulacak yeni ittifakta asıl söz sahibi olan parti İYİ Parti olacak. İddiaların ortaya atılmasının arkasında yatan etkenlerden biri de HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'ın ittifak ile ilgili kullandığı ifadelerdi. HDP'li Kurtulan, İYİ Parti'ye yönelik yaptığı açıklamada Millet İttifakı'na giden oylarda kendilerinin de etkileri olduğunu açıklamıştı.