Vatandaşlarımız korona virüs döneminde yaptıkları birikimler değerlensin istiyorlar. Bunun için de Merkez Bankası tarafından verilecek olan karar oldukça önemlidir.

Vakıfbank Emekli Kredisi: Maaş Alan Emeklilere Verilecek Tutar Belli Oldu! Vakıfbank Emekli Kredisi: Maaş Alan Emeklilere Verilecek Tutar Belli Oldu!
Vatandaşlarımız korona virüs döneminde yaptıkları birikimler değerlensin istiyorlar. Bunun için de Merkez Bankası tarafından verilecek olan karar oldukça önemlidir. Vatandaşlarımız tarafından Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal neden istifa etti? Merkez Bankası Başkasını Murat Uysal’ın istif etmesi dolar kuru üzerinde nasıl bir etki yaratacak? Gibi pek çok soru vatandaşlarımız tarafından oldukça merak ediliyor. Araştıran ve merak eden vatandaşlarımız için ayrıntıları haber kaynağımızda paylaştık.

Merkez Bankası tarafından alınan kararlar, Merkez Bankası ile ilgili yaşanan değişiklikler vatandaşlarımız tarafından oldukça önemlidir. Dolar kurunun artması pek çok şey üzerinde etkilidir. Bunun için de vatandaşlarımız konu ile ilgili oldukça araştırma yapıyor. İşsizlik ve pek çok sıkıntı ile mücadele eden vatandaşlarımız piyasa ile ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ediyorlar. 7 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Atama Kararnameleri kapsamında Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alındı, yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal atandı. Vatandaşlarımız bu konu ile ilgili araştırmalarına devam ediyorlar. Vatandaşlarımız bu değişikliğin dolar üzerinde nasıl etki yaratacağını merak ediyor.

MURAT UYSAL NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Vatandaşlarımız tarafından Murat Uysalın neden görevden alındığı oldukça merak ediliyor. Açıklama yapılıp yapılmadığını vatandaşlarımız merakla araştırıyorlar. Vatandaşlarımız tarafından yapılacak olan açıklamalar araştırılmaya devam ederken Murat Uysal bu konu hakkında henüz bir açıklamada bulunmamıştır. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal son olarak kameralar karşısında yaptığı enflasyon sunumu sonrasında soru cevap yapıldığı sırada "TL aşırı değersiz bir noktada" ifadesini kullanması büyük yankı uyandırmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan tün faiz baskısına rağmen Ekim ayı toplantısı pas geçilmiş olsa da Eylül ayında yapılan toplantıda 200 baz faiz artışı yapılınca ve Kasım ayındaki toplantıda da faiz artışı kararının verileceği kesin olarak bakılması Merkez Bankası Başkanını yerinden etti.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI MURAT UYSAL DÖNEMİNDE PPK TOPLANTISInda faiz oranları yüzde kaç seviyesine çekildi?

Temmuz ayından Merkez Başkanı Bankası Başkasını olarak Uysal’ın ataması yapıldı. Ataması yapıldıktan sonra Uysal ilk olarak başkanlık ettiği PPK toplantısında Eylül ayında faiz oranlarını yüzde 24 seviyesinden yüzde 19.75 seviyesine çekmişti. Bu karardan sonra da Ekim 2019 PPK Toplantısı ile bu oran 14.00 seviyesine çekilmişti. Bunları takiben de Aralık 2019 PPK Toplantısı ile 12.00 seviyesine,  Ocak 2020 PPK Toplantısı ile 11.25 seviyesine,  Şubat 2020 PPK Toplantısı ile 10.75 seviyesine,  Mart 2020 PPK Toplantısı ile 9.75 seviyesine,  Nisan 2020 PPK Toplantısı ile 8.25 seviyesine çekilen politika faiz oranı en son Eylül ayında yapılan toplantıya kadar sabit tutulmuş bu toplantıda 200 baz puanlık faiz artışı kararı verilmiş ve 10,25 olarak güncellenmişti.

DOLAR KURU VE ALTIN FİYATLARI etkilenir mi?

Vatandaşlarımız piyasada dolar kurunun ve altın fiyatlarının nasıl etkileneceğini oldukça merak ediyor. Vatandaşlarımız korona virüs ile de birlikte de yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı piyasayı oldukça yakından takip ediyorlar. Vatandaşlarımız yaşanan değişimlerin dolar kuru ve altın fiyatları üzerinde nasıl bir etki yaratacağını oldukça merak ediyor. Dolar kuru, Euro kuru ve altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş bekleniyor