Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bu akşam saatlerinde yaptığı duyuruda son dakika hava bilgisini paylaştı. Meteorolojiden yapılan açıklamada ilerleyen günlere dair hava sıcaklığı ve rüzgar-fırtına bilgisine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bu akşam saatlerinde yaptığı duyuruda son dakika hava bilgisini paylaştı. Meteorolojiden yapılan açıklamada ilerleyen günlere dair hava sıcaklığı ve rüzgar-fırtına bilgisine yer verildi. Peki yurdun birçok bölgesinde hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 81 il için güncel ve haftalık hava durumu raporlarını sundu! İşte uyarı yapılan 14 il ve hava durumları...

SON DAKİKA! Emeklilere Yeni Düzenlemeler Yolda: İşte Beklenen Değişiklikler SON DAKİKA! Emeklilere Yeni Düzenlemeler Yolda: İşte Beklenen Değişiklikler


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Erzincan, Ardahan, Kars ve Iğdır çevrelerinde bu akşamdan itibaren sağanak ve gök gürültülü yağışların geçmesinin beklendiği belirtildi. Ayrıca Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir ve Manisa ile Çanakkale çevrelerinde de yağış beklentisinin hakim olduğu açıklandı. Antalya, Burdur, Isparta, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Bartın ve Ankara'nın il merkezi ve kuzey ilçeleri ile Bolu'nun Gerede, Afyonkarahisar'ın güney ilçelerinde de zaman zaman kuvvetli yağşların metrekareye 21 ila 50 kg yağış şeklinde düşmesinin beklendiği açıklamada yer aldı.



METEOROLOJİ GÜNCEL HAVA DURUMU VE RÜZGAR AÇIKLAMASI!



Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurdun batı kesimlerinde sıcaklığın mevsim normallerinin altında seyredeceğini belirtirken, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında hava sıcaklığının ölçüleceğini tahmin etti. Rüzgar bilgisine de yer veren MGM, güneyden, iç ve batı kesimlerde kuzeybatıdan hafif, ara sıra orta kuvvette ve Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde de güneyden saatlik hızı 50 ila 80 km arasında kuvvetli rüzgar esmesi beklendiğini açıkladı.



GÜNCEL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ



Ankara: Çok bulutlu 23

İzmir: Gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Antalya: Gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Adana: Çok bulutlu 30

Erzurum: Gök gürültülü sağanak yağışlı 24

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 33

Trabzon: Gök gürültülü sağanak yağışlı 18

İstanbul: Gök gürültülü sağanak yağışlı 20



METEOROLOJİDEN UYARILAR! 



Meteoroloji 14 il için kritik kuvvetli yağış uyarısında bulnudu! Meteoroloji, hafta sonuyla yeni hafta başı itibariyle Antalya, Burdur, Isparta, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Bartın ve Ankara'nın il merkezi ve kuzey ilçeleri ile Bolu'nun Gerede, Afyonkarahisar'ın güney ilçelerinde kuvvetli yağış beklentisi olduğunu duyurdu ve vatandaşları uyardı. Vatandaşlardan kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.



Ayrıca Doğu Anadolu ve Doğu Akdeniz'in iç bölgeleri için güneyden kuvvetli rüzgarların esmesi beklendiğinden vatandaşlara uyarı yapılarak, tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. Yüksek kesimlerde rüzgarın saatlik hızının 50 ila 80 km arasında değişmesi bekleniyor.