Meteorolojinin son hava tahminlerine göre Antalya civarına turuncu uyarı verildi. Ege, Güney Marmara, Orta ve Doğu Karadeniz için ise sarı uyarı verildiği bildirildi.

Meteorolojinin son hava tahminlerine göre Antalya civarına turuncu uyarı verildi. Ege, Güney Marmara, Orta ve Doğu Karadeniz için ise sarı uyarı verildiği bildirildi. Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı, Ege'nin iç ve güney bölgeleri ile Akdeniz'in batısında sağanak yağışlar görülecek. Sabah saatlerinde Trakya'nın Karadeniz kesimlerinde de sağanak yağış geçişleri yaşanacak.


Antalya'ya turuncu uyarı


Antalya'da gök gürültülü kuvvetli yağışlar (51-100 kg/m2) meydana gelecek. Muğla civarında meydana gelecek kuvvetli (21-50 kg/m2) yağışlara karşı da vatandaşlar uyarıldı. Şiddetli yağışlar nedeniyle yıldırım ve su baskını hadiselerinin yaşanabileceği kaydedildi. Ege kıyıları, Marmara'nın batısı, Orta ve Doğu Karadeniz'de güneyli yönlerden zaman zaman kuvvetli rüzgarlar (40-70 km/sa) meydana gelecek.



Gece saatlerinde Kırşehir, Yozgat ve Sivas civarında sağanak yağışların yerini kar yağışlarına bırakacağı öngörülüyor. İç ve doğu bölgelerde görülecek don, buzlanma ile sis hadiselerine karşı vatandaşlar ikaz edildi. Hava sıcaklığının henüz mevsim normallerine inmeyeceği kaydediliyor. Meteorolojik verilere göre Ocak ayının ortasından sonra ülkede etkisini göstereceği tahmin edilen Sibirya soğuklarıyla birlikte kış havası hissedilecek.

İSTANBUL 16°C
Sağanak yağışlı

ANKARA 10°C
Yer yer sağanak yağışlı

İZMİR 18°C
Çok bulutlu

ERZURUM 2°C
Az bulutlu

ANTALYA 17°C
Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON 17°C
Az bulutlu

ZONGULDAK 18°C
Yer yer sağanak yağışlı