Meteorolojinin son hava tahminlerine göre bugün ülkenin kuzey kıyıları sağanak yağışın etkisi altına girecek. Öğle saatlerine kadar Orta ve Batı Karadeniz ile Kırklareli civarında sağanak yağış etkili olacak.

Meteorolojinin son hava tahminlerine göre bugün ülkenin kuzey kıyıları sağanak yağışın etkisi altına girecek. Öğle saatlerine kadar Orta ve Batı Karadeniz ile Kırklareli civarında sağanak yağış etkili olacak. Sağanak yağış akşam saatlerinden sonra Karadeniz kıyıları, Trakya ve Çanakkale'de etkisini gösterecek. Ardahan ve Kars civarında ise zaman zaman karla karışık yağışın görüleceği bildirildi.



Güneyli rüzgarların etkisiyle Orta ve Batı Karadeniz'de hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece yükselecek. Yurt genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 4-10 derece üzerinde kalmaya devam edecek. Sabah saatlerinde Marmara ve Doğu Karadeniz'de etkisini gösterecek güneyli rüzgarlar zaman zaman kuvvetli (40-70 km/saat) olacak. Bu rüzgarlar akşam saatlerinden sonra Ege ve İç Anadolu bölgesine de yayılacak.

Trakya'da gece saatlerinde kuvvetli yağış var!


Gece saatlerinde Trakya civarında sağanak yağışların kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlar ve rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarı yapıldı. Çarşamba gününden itibaren Balkanlardan gelecek soğuk hava dalgası nedeniyle yurt genelinde kış koşullarının etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL 18°C
Yer yer sağanak yağışlı

ANKARA 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 22°C
Çok bulutlu

TRABZON 15°C
Yer yer sağanak yağışlı

ANTALYA 19°C
Az bulutlu

ERZURUM 4°C
Çok bulutlu

ZONGULDAK 18°C
Yer yer sağanak yağışlı