Türkiye'de kurak geçen son ayların ardından vatandaşlar gözünü Meteorolojiden gelecek haberlere dikti. Zira mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle yağış seviyeleri bir hayli düşük seyrediyor.

Türkiye'de kurak geçen son ayların ardından vatandaşlar gözünü Meteorolojiden gelecek haberlere dikti. Zira mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle yağış seviyeleri bir hayli düşük seyrediyor. Barajları dolduracak kar yağışlarının ve yağmurların bir türlü gelmemesi nedeniyle oluşan meteorolojik kuraklığın tarımsal kuraklığa yol açacağı kaydediliyor.


Hafta başında hava ısınacak, çarşamba günü soğuyacak!


Meteorolojiden gelen bilgilere göre hafta sonu yağışlı hava rejiminin etkisi altına girecek Türkiye'de kış koşulları yavaş yavaş gelecek. Ilık ve yağışlı hava kütlesinin Orta Akdeniz üzerinden geleceği kaydediliyor. Yağışların özellikle Marmara Bölgesi'nde etkisini göstereceği belirtiliyor. Önümüzdeki haftanın ortasından itibaren ise daha soğuk ve yağışlı bir havanın etkili olacağı ifade ediliyor.



 

Hafta sonu hava sıcaklıklarının ülkenin batı ve kuzey bölgelerinde biraz düşeceği ancak mevsim normallerinden yüksek olacağı belirtildi. Önümüzdeki hafta pazartesi günü ise hava sıcaklıkları daha da artacak ve kimi bölgelerde mevsim normallerinin 12 derece üstüne çıkacak. Ancak çarşamba gününden sonra iyice düşecek olan hava sıcaklıklarının nihayet normal kış sıcaklığı değerlerine ineceği belirtildi. Balkanlar üzerinden ülkeye giriş yapacak olan nemli hava kütlesinin yağış ve kar getireceği aktarıldı.