Son dönemde siyaset kulislerinin yeniden hareketlenmesiyle birlikte asgari ücretle ilgili tartışmalar da yeniden açılmaya başlandı. Gelecek Partisi'nin kurucusu ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı açıklamada asgari ücretle ilgili tartışmaların fiti

Son dönemde siyaset kulislerinin yeniden hareketlenmesiyle birlikte asgari ücretle ilgili tartışmalar da yeniden açılmaya başlandı. Gelecek Partisi'nin kurucusu ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı açıklamada asgari ücretle ilgili tartışmaların fitilini yeniden ateşledi. Davutoğlu, Asgari ücretten vergi ve diğer ek kesintilerin yapılmaması gerektiğini belirterek müjdeyi verdi! Peki Asgari ücret 2943 TL olacak mı? Asgari ücretten ne gibi kesintiler yapılıyor? Tüm detaylar haberimizde sizlerle...



Yeni dönemle birlikte parti çalışmalarına hız veren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, birçok platformda açıklamalar yapmaya ve Gelecek Partisi'ni tanıtmaya devam ediyor. Davutoğlu, son açıklamasında Asgari ücretle ilgili müjdeli cümlelere de yer verdi. Eski Başbakan ve Gelecek Partisi'nin kurucusu Ahmet Davutoğlu, asgari ücretle çalışan vatandaşların zor bir geçim sürdüğünü ve ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu belirterek müjdeli açıklamalarda bulundu! Davutoğlu'nun açıklamaları sosyal medyayı da salladı. 

Cumhurbaşkanı Duyurdu: 10-20-30 Bin TL EMEKLİLERE Ödeme Verilecek! Cumhurbaşkanı Duyurdu: 10-20-30 Bin TL EMEKLİLERE Ödeme Verilecek!


Son dönemde başta Koronavirüs pandemisi ve Kurlardaki dengesizlikler ile yaşanan enflasyon nedeniyle asgari ücretlinin geçim sıkıntısı daha da ağırlaşırken, Devlet tarafından alınan önlemler bir yandan ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da ekonomik göstergelerin iyiye işaret etmediğini ve ekonomik gidişatın iyi yönde olmadığını belirterek asgari ücretlilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ahmet Davutoğlu, asgari ücretten yapılan kesintileri, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eleştirdi. 



SOSYAL MEDYA DAVUTOĞLU'NUN ASGARİ ÜCRET PAYLAŞIMIYLA SALLANDI!



Gelecek PArtisi Kurucusu Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı paylaşım sosyal medyayı adeta salladı. Vatandaşlar, Ahmet Davutoğlu'nun videolu mesajına binlerce yorum yağdırdı. Davutoğlu, yaptığı paylaşımda asgari ücretten yapılan kesintileri eleştirerek brüt 2.900 TL olan asgari ücretin kesintiler neticesinde 2.300 küsür TL'ye düşmesinin hakkaniyetli olmadığını belirterek, Gelecek Partisi olarak vaatlerinin, kesinti yapılmaksızın asgari ücretin işçiye emekçiye ödeneceği oldu. 



ASGARİ ÜCRETTEN KAÇ TL KESİNTİ YAPILIYOR?



2020 yılı güncel Brüt asgari ücret 2.943 TL iken, yapılan kesintiler neticesinde asgari ücretli bir çalışanın eline 2.324 TL kalıyor. 2.943 TL'lik brüt asgari ücret üzerinden 456 TL işveren sigorta primi, 58 TL işsizlik sigorta primi kesintisi yapılıyor. Böylece geriye 2.324 TL net asgari ücret kalıyor. 



Gelecek Partisi Kurucusu Ahmet Davutoğlu da asgari ücretten yapılan kesintilere tepki göstererek Gelecek Partisi'nin asgari ücretten kesinti yapılmayacak yeni bir model üzerinde çalıştığını belirtti ve asgari ücretliyi geçim sıkıntısından kurtaracakları sözünü verdi. 



Asgari ücretle ilgili son dakika haberlerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.