2021 ile birlikte çok sayıdaki resmi işlem için yeni düzenlemeler açıklandı. 2021’in elektrik ve doğalgaz zammı haberi ile başlamasından sonra pek çok yeni açıklama daha gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı ONAYI ile Emeklilere 100.000 TL'ye Kadar Nakit Ödeme Verilecek! Cumhurbaşkanı ONAYI ile Emeklilere 100.000 TL'ye Kadar Nakit Ödeme Verilecek!
2021 ile birlikte çok sayıdaki resmi işlem için yeni düzenlemeler açıklandı. 2021’in elektrik ve doğalgaz zammı haberi ile başlamasından sonra pek çok yeni açıklama daha gelmeye devam ediyor. Vatandaş pek çok işleminde birbirinden önemli değişiklikler ile karşılaşacak. Yapılan yeni düzenlemeler kimlik ve ehliyet başta olmak üzere pek çok ödeme işlemi üzerinde de etkili olacak.

Resmi işlemlerinde vatandaş pek çok yenilik ile karşılaşmaya başladı. Doğalgaz ödeme işlemlerinin yanı sıra elektrik ödeme işlemlerine kadar çok sayıdaki önemli değişiklik söz konusu oldu. Kimlik ve ehliyet ile ilgili olarak da önemli güncellemeler 2021 ile birlikte duyurulmaya başlandı.

2021 Memur Yemek Ücreti Ödemesi


2021 ile birlikte memur maaşları belli oldu. Memurların 2021 yılında alacakları maaş tutarı belli olurken, milyonlarca memuru yakından ilgilendiren pek çok konuda da önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Memurların ihtiyaç ve giderlerinin karşılanması noktasında yeni düzenlemeler gerçekleştirilmeye başlandı. Bu düzenlemeler arasında memur öğle yemeği ve memur servis hizmetleri esasları açıklandı. Memurlara yiyecek yardımı kapsamında gerçekleştirilen gider maliyetli İstanbul, Ankara ve İzmir şeklindeki 3 büyükşehirde 3’te 2’si, diğer iller için ise yarısının üstüne çıkmayacak olacak şekilde ilgili kurum bütçesine ilave edilen ödenekler vasıtası ile gerçekleştirilecek. Geri kalan kısmının ise memurun kendisi tarafından ödeneceği açıklaması gerçekleştirildi.

Borç Yapılandırma Başvuru Süresi Uzatıldı


Devletin bazı alacaklarına ilişkin gerçekleştirilen yapılandırma kampanyası 31 Aralık 2020 tarihi itibari ile başvuru süresi doluyordu. Ancak 30 Aralık 2020 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’deki yeni kanun düzenlemesi ile birlikte vergi ve idari para cezaları yapılandırma başvuru süresi de uzatıldı. Yeni başvurusu 31 Ocak 2021 tarihi olarak belirlendi. Bu şekilde ilk açıklama ile 31 Ocak 2021 olan ilk taksit son ödeme tarihi de 1 ay süreyle ertelenerek, Şubat ayı sonuna ertelenmişti.

Isı Sayaçlarında Genel Kontrollerde Değişiklik


Vatandaşların ısı sayaçları arızaları ile ilgili olarak gerekli muayeneler de bundan böyle servisler aracılığı ile gerçekleştirilecek. Ancak dağıtım ve ölçüm işlemleri ise ilgili şirket tarafından gerçekleştirilecek.