600 bin vatandaşımızın aldığı yaşlılık aylığı ile alakalı yeni gelişmeler yaşandı. Yaşlılık aylığı alma şartları değişiklik gösterdi.

600 bin vatandaşımızın aldığı yaşlılık aylığı ile alakalı yeni gelişmeler yaşandı. Yaşlılık aylığı alma şartları değişiklik gösterdi. Bundan böyle yaşlılık aylığı için başvuru yapacak olan kişilerin daha rahat bir şekilde yaşlılık aylığı alabilme fırsatı olacak. Eğer siz de bu başvuruları hemen yaparsanız hızlı bir şekilde yaşlılık aylığı alabileceksiniz. Ayrıca 3 Temmuz 2020 tarihinde gelen Temmuz enflasyon zammı ile beraber yaşlılık aylığı 700 TL’ye kadar yükseltildi. Şehir şehir ödemelerin yapıldığı, her ayın onu ile on beşi aralığında yapılan yaşlılık aylığı, bu maaşı alanların her ay düzenli bir şekilde maaştan yararlanabilmelerine olanak sağlıyor. Öyle ki eğer gerekli başvuruları yaparsanız siz de hemen hızlı bir şekilde her ay boyunca 700 TL ödeme alabilirsiniz. İşte tüm ayrıntılar…



Vatandaşlarımızın emekli olamaması, herhangi bir işte çalışamaması durumunda mağduriyet yaşadıkları açık bir şekilde görülmektedir. Eğer siz de bu mağduriyeti yaşıyorsanız hemen yaşlılık aylığı için gerekli başvuruları yaparak her ay Ziraat Bankası hesabınıza 700 TL ödeme alabilirsiniz.



65 YAŞ AYLIĞI ALMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?



65 yaş üzerinde bulunan ve sosyal güvencesi olmayan bireyler için ödenen maaşlar arasında yaşlılık aylığı yani 65 yaş aylığı bulunuyor. Sosyal güvencesinin olmamasının yanı sıra herhangi bir emeklilik maaşı ya da gelirinin olmaması önemli unsurlar arasında bulunuyor. Belirlenen şartlara uyum sağlayan vatandaşlarımız için devlet tarafından yaşlıları korumak ve rahat geçim sağlamaları için ödemeler yapılmaktadır. Herhangi bir aylık ya da geliri bulunmayan, herhangi bir işte çalışmayan, SGK güvencesi olmayan 65 yaşını doldurmuş her Türk vatandaşlarımı kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aylık ödeme yapılıyor.

Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek! Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek!


Bu maaştan yararlanabilmek için muhakkak devlet maaşlarında olduğu gibi belirlenen şartlara uyum sağlamak gerekmektedir. Bu kapsam doğrultusunda uyum sağlayan vatandaşlarımız için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yaşlılarımız için her ay 701 TL olarak ödeme yapılıyor. Ancak unutulmamalıdır ki herhangi bir sosyal güvencesinin ve ek gelirinin olmaması gerekiyor. Şartlara uyum sağlayan yaşlı bireylerimiz başvurularını bağlı oldukları sosyal güvenlik il/merkez müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekmektedir. Ayrıca e-devlet üzerinden de (https://www.turkiye.gov.tr/) yaşlılık aylığına başvuruda bulunulabilir.

YAŞLILIK AYLIĞI ŞARTLARI NELERDİR?




  • Hiçbir sosyal güvencesi olmayan (SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur),

  • 65 yaşını doldurmuş

  • Aylık geliri muhtaçlık sınırının altında olan

  • SGK'ya prim ödemeyenler Kaymakamlığa başvuruda bulunabilirler.




  • Ayrıca nafaka alan, asgari ücretin 1/3'ünden (üçte birinden) fazla olan kişiler yaşlılık aylığı alamaz.

  • maaş almaya hak kazananlar hem mesaj yoluyla hem de SGK sitesinden sonucu öğrenebilirler. Maaşlar PTT yoluyla ödenmektedir.



Bu kapsam doğrultusunda 65 yaş aylığı için belirlenen şartlara uyum sağlayan vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuru yapmaları kapsamında ödemelerin en kısa süre içerisinde başlayacağını söyleyebiliriz. Devlet tarafından yapılan bu ödemeler yaşlılarımızı korumak ve rahat bir geçim sağlayabilmeleri amacıyla verilmektedir.