Nagorno-Karabakh army artillerymen prepare to open fire from a howitzer on positions in Nagorno-Karabakh, Azerbaijan, Tuesday, April 5, 2016. Azerbaijan forces and separatist forces in Nagorno-Karabakh agreed on a cease-fire Tuesday following three days o

MSB, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yapılan savaş sonrası varılan anlaşmaya ilişkin Rus heyetiyle yapılan görüşmenin sona erdiğini bildirdi. Ankara'da yapılan teknik görüşmelerin bugün sona erdiği bildirilen açıklamada, görüşmelerin ilerleyen günlerde süreceği aktarıldı.

Azerbaycan'a her türlü destek verilecek!


MSB'nin Basın Halkla İlişkiler Müşavirliğinde çalışan Hava Muharebe Binbaşı Pınar Kara son durumlara ilişkin bilgi verdi. Ermenistan'ın 10 Kasım'da gece yarısı teslim bayrağını çektiğini hatırlatan Binbaşı Kara, 30 yıllık işgalin sona erdiğini ifade etti. Bölgede 11 Kasım'da ateşkese varıldığını aktaran Binbaşı Kara, Türk ve Rus tarafının ortak çalışacağı gözlem merkezleri üzerinde anlaşma sağlandığını belirtti. Yapılan teknik toplantıların süreceğini ifade eden Kara, Azerbaycan'a her türlü desteğin verileceğini söyledi.


Suriye ve Libya'daki çalışmalar!


Öte yandan Suriye'de terörden arındırılan bölgedeki su ve elektrik gibi temel altyapının yeniden oluşturulması için çalışmaların sürdüğü aktarıldı. Libya Silahlı Kuvvetleri'nin eğitim çalışması için bölgede Türk unsurlarının bulunduğu belirtildi. Bölgeden ayrılmak isteyen ancak denizlerde ölüm tehlikesi altında olan göçmenlerin kurtarılması çalışmalarına destek verildiği ifade edildi. Türkiye'nin tek amacının, Libya2nın toprak bütünlüğü olduğu bildirildi.

Bu yıl içinde yapılan operasyonlarda 1031 teröristin öldürüldüğü, 124 barınağın yıkıldığı bildirildi. İmha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 105 olduğu kaydedildi. Son bir yılda sınırlardan girmeye çalışan 47 bin 727 kaçağın yakalandığı aktarıldı.