2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rakibi olan Muharrem İnce, o dönem CHP'ye güvenmekle hata ettiğini anladığını belirtti. Candaş Tolga Işık'ın sunduğu HaberGlobal'deki programda gündeme dair birçok konuya değinen

2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rakibi olan Muharrem İnce, o dönem CHP'ye güvenmekle hata ettiğini anladığını belirtti. Candaş Tolga Işık'ın sunduğu HaberGlobal'deki programda gündeme dair birçok konuya değinen Muharrem İnce, muhalefetin başarısızlığından dem vurdu.

"Ya değiştireceğiz ya parti kuracağız"


Ya CHP'yi düzelteceklerini ya da yeni bir parti kurmak zorunda olduklarını anlatan İnce, CHP'nin kurucu değerlerine ve "altı oka" olan inancının sağlam olduğunu kaydetti. CHP yönetimine eleştiriler yönelten İnce, iktidarın sürekli güç kaybettiği bu dönemde muhalefetin yükselmemesinin fizik yasalarına aykırı olduğunu ifade etti.


"ABD'den demokrasi uman bir CHP var"


CHP'nin içine düştüğü durumdan dert yanan İnce, ABD'den demokrasi uman ve Azerbaycan'ın haklı mücadelesine karşı çıkan bir partiye dönüşüldüğünü söyledi. Kendisinin başlattığı Memleket Hareketi projesi kapsamında Türkiye'yi il il gezdiklerini aktaran Muharrem İnce, CHP'nin de kendilerinden görüp bu yola çıktığını söyledi. Buna rağmen CHP'nin yoksul kesime dokunamadığını kaydeden İnce, insanların iktidardan da muhalefetten de razı olmadığını sözlerine ekledi.

"Seçimlerde CHP'ye güvenmemeliydim"


İnce, 2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçimine kendi partisini kurarak girmediği için pişmanlık duyduğunu dile getirdi. CHP'ye güvenmekle hata ettiğini belirten Muharrem İnce, seçim gecesi merkeze gitmeyip, sistemin çöktüğünü insanlara gösteremediği için mutsuz olduğunu aktardı. CHP'ye zarar vermemek için bu adımı atmadığını kaydeden İnce, hakkında yapılan iftira kampanyalarını da o geceki olaylara bağladı.