Türkiye'de son aylarda yaşanan kuraklığın ardından yaklaşık 10 gündür etkili olan soğuk ve yağışlı hava dalgası barajların seviyesini artırdı. Ancak buna rağmen halen daha ülke kuraklığın etkisinden çıkmış değil.

Yarından Sonra DENİZBANK Şubelerine Gidenler 70.000 TL Ödeme Alabilecek! Yarından Sonra DENİZBANK Şubelerine Gidenler 70.000 TL Ödeme Alabilecek!
Türkiye'de son aylarda yaşanan kuraklığın ardından yaklaşık 10 gündür etkili olan soğuk ve yağışlı hava dalgası barajların seviyesini artırdı. Ancak buna rağmen halen daha ülke kuraklığın etkisinden çıkmış değil. Son iki yıl boyunca etkili olan ancak özellikle son aylarda görülen yağış azlığı nedeniyle Türkiye'nin yer altı suları yok olma noktasına geldi.



Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi olan NASA'nın paylaştığı verilere göre geçirdiği kurak mevsimler nedeniyle Türkiye'deki yer altı suları orta seviyenin altına indi. Ülkedeki yer altı sularının son durumunu inceleyen NASA, İstanbul çevresindeki yer altı su rezervlerinin son 15 yılın en düşük seviyesine indiğini kaydetti. Türkiye'de büyük bir kuraklığın yaşandığını açıklayan NASA, bu durumun sürmesi halinde mahsul üretiminin ciddi tehlike altına girebileceğini ifade etti.

2021 yılında mahsul üretimi tehlikeye girebilir


2019 yılında başlayan yağış azlığının bu durumun en büyük nedeni olduğu aktarıldı. 2020 yılının son 5 yılın en kurak yılı olduğunun altını çizen NASA, Konya Ovası'nda bir yıl içindeki yağış oranlarının yaklaşık yüzde 40 oranında azaldığını kaydetti. Özellikle son 6 ayda Türkiye'de görülen yağış azlığının, 2021 yılındaki mahsul üretimine ciddi zararlar verebileceğini bildirdi.