6. 55 inç ekran boyutuna sahip olan Nokia firmasının piyasaya sürdüğü yeni telefon modeli 6 GB RAM donanımına sahip ve Android işletim sistemi ile geliyor.

 6.55 inç ekran boyutuna sahip olan Nokia firmasının piyasaya sürdüğü yeni telefon modeli 6 GB RAM donanımına sahip ve Android işletim sistemi ile geliyor. Bu cihaz, yeni trende ve üst sınıf üretim geleneklerine uyarak arka tarafa 4 adet kamera yerleştirdi. HDMI Global tanıtımı çerçevesinde tanıtılan Nokia 5.3 telefon modeli Snapdragon 665 işlemci taşıyor ve arka kısımda ana kamera 13 mega piksel olmak üzere ultra geniş sensör olarak 5 mega piksel ve derinlik sensörü olarak 2 mega piksel ile beraber makro sensör olarak 2 mega piksel özellikli olmak üzere toplamda 4 kamera ile hizmet verecek.



Nokia 5.3 telefon modeli Teknik Özellikleri



İskandinav tarzı bir tasarıma sahip olan bu yeni cihaz Google Asistan düğmesi ile geliyor ve çizilmeyen son derece dayanıklı olan çerçeveye sahip olan Nokia 5.3 telefon 6.55 inç ekran taşıyor. Cihazın ekranı 720 x 1600 piksel çözünürlük yeteneğine sahiptir 2.5 D kavisli cam taşıyan bu cihazda 11 nanometre bir mimari ile işlenmiş Snapdragon 665 çipin dört çekirdeği 2 GHz hıza çıkabiliyor, diğer dört çekirdek ise 1.8 GHz hızına çıkabiliyor. Bu da oyun performansında sorun yaşamanızı engelleyecek. Cihaz her ne kadar oyun için tasarlanmış bir cihaz değilse de iyi donanım özellikleri açısından oyunlarda ve karmaşık uygulamalarda kullanabileceksiniz.



Nokia 5.3 model cihazda Adreno 610 grafik işlemci de var. Cihazın 4 GB RAM ve 6 GB RAM olmak üzere iki farklı varyantı bulunuyor. Temel varyantta 64 GB depolama alanı öngörülmüş, bu alan istenirse 512 GB seviyeye kadar yükseltilebiliyor. Çift sim yuvası da barındıran cihazda ön kamera 8 mega piksel olarak tasarlanmıştır. Parmak izi sensörü de bulunan Nokia 5.3 telefonda müzik dinleme ihtiyacını en iyi şekilde gidermeniz için FM Radyo ve üç buçuk milimetre ses jakı gibi donanımlar var. Son derece hafif tasarlanan Nokia 5.3 model cihazın ağırlığı 185 gram olup kalınlığı 8.5 milimetre gelmektedir.



Telefon almayı düşünenler hem fiyat olarak düşük hem de donanım özellikleri olarak iyi bir cihaz için Nisan ayını beklemeliler. 2020 yılında orta sınıf ve üst sınıf bütün telefon modellerinde olduğu gibi bir kapasitesi yüksek tutulmuş ve Nokia 5.3 telefonda bir kapasitesi 4000 miliamper olarak seçilmiş Tabii bu bilgiyi doldurmak için hızlı şarj adaptörü de olacak cihazı hızlı doldurmanız için 10 watt hızlı şarj adaptörü neden bu telefon kum rengi kömür siyahı ve camgöbeği kasa renkleri ile geliyor 4 GB temel versiyonunun 190 Euro fiyatla satılacak haberler var donanım özellikleri yükseldikçe bu telefonun diğer varyantları 10'ar veya 20'şer dolar daha fazla fiyatla satılacak ilk olarak Nisan ayının başında Hindistan'da piyasaya sürülmesi beklenen bu telefonun bütün donanımsal özellikleri son derece iyi görünüyor

Ziraat Bankası Emekli Maaşlarını Kendi Bankasından Alanlara 100.000 TL Net Ödeme Yapacağını Duyurdu! Ziraat Bankası Emekli Maaşlarını Kendi Bankasından Alanlara 100.000 TL Net Ödeme Yapacağını Duyurdu!