Ocak ayının ortası itibarıyla Türkiye'de kış koşulları hakim olmaya başladı. Bugün sabahın erken saatlerinde İstanbul'da kar yağışı etkisini göstermeye başladı.

Ocak ayının ortası itibarıyla Türkiye'de kış koşulları hakim olmaya başladı. Bugün sabahın erken saatlerinde İstanbul'da kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Öğle saatlerine kadar Marmara'nın batısı ile güneyi, İç Anadolu'nun batısı ile kuzeyi ve Doğu Anadolu'da kar yağışı (10-20 cm) etkili olacak. Yalova ve Balıkesir civarında ise yoğun kar yağışı etkisini gösterecek.



Öğle saatlerinden sonra ise kar yağışı İç Anadolu Bölgesi'nde iyice etkisini hissettirmeye başlayacak. İstanbul'da ise kar yağışı duracak ve gün boyunca hava çok bulutlu olacak. Akdeniz'in batısı ile Orta ve Batı Karadeniz'de ise sağanak yağışların etkisi altına girecek. Akşam saatlerinden sonra ise Trabzon, Rize ve Antalya'nın doğusunda kuvvetli sağanak yağış etkili olacak.

O bölgelerdeki kuvvetli rüzgarlara dikkat!


Uzun süre boyunca sıcaklıklar mevsim normallerinin bir hayli üzerinde seyretmiş ve yağış azlığı nedeniyle baraj doluluk oranları düşmüştü. Yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar yağışlarının etkili olmaya başlamasıyla birlikte barajların da istenen doluluk seviyelerine gelebileceği kaydedildi. Akdeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da zaman zaman kuvvetli esecek rüzgarlara karşı vatandaşlara uyarılar yapıldı.