Özellikle kurak geçen sonbahar aylarından sonra 2020 yılı biterken aralık ayına umut bağlanmıştı. Ancak aralık ayında da ülkede istenen düzeyde sağanak yağış ve kar yağışı alınamadı.

Özellikle kurak geçen sonbahar aylarından sonra 2020 yılı biterken aralık ayına umut bağlanmıştı. Ancak aralık ayında da ülkede istenen düzeyde sağanak yağış ve kar yağışı alınamadı. Yılbaşına günlük güneşlik bir hava havasında giren Türkiye'de ocak ayının ortasından sonra soğuk kış havasının etkisine gireceği belirtildi. Üstelik beklenen kar yağışlarının da geleceği müjdesi verildi.


Sibirya soğukları etkisini gösterecek!


Meteorolojiden gelen hava durumu tahminlerine göre Türkiye, Ocak ayının ortasından sonra Sibirya soğuklarının etkisine girecek. Soğuk ve yağışlı havanın özellikle Doğu Avrupa'da etkili olacağı ve 18 Ocak'ın ardından Türkiye'de de etkisini göstereceği belirtiliyor. İstanbul'un da bu tarihlerde 2021 yılının ilk karıyla tanışacağını kaydediliyor. Verilere göre geçtiğimiz Aralık ayı, son 93 yılın en sıcak aralık ayı olarak ölçüldü.


"Yüksek basıncın etkisinden kurtulacağız"


Twitter hesabından açıklamalar yapan Meteoroloji uzmanı Prof. Orhan Şen, kuraklığın halen daha sürdüğü Türkiye'de Ocak ayının ortasından itibaren yağışlı havanın etkisini göstereceğini bildirdi. Türkiye'nin nihayet yüksek basıncın etkisinden kurtulacağının altını çizen Şen, ülkenin büyük ihtimalle iki hafta sonra yoğun kar yağışıyla tanışabileceğini kaydediyor.