Okullar açılacak mı Okullar ne zaman açılacak sorusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Okullar açılsın diye yorum yapan vatandaş olduğu kadar Okullar açılacak mı sorusuna olumsuz yanıt veren birey sayısı da bi hayli fazla.

Cumhurbaşkanı ONAYI ile Emeklilere 100.000 TL'ye Kadar Nakit Ödeme Verilecek! Cumhurbaşkanı ONAYI ile Emeklilere 100.000 TL'ye Kadar Nakit Ödeme Verilecek!

Okullar açılacak mı Okullar ne zaman açılacak sorusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Okullar açılsın diye yorum yapan vatandaş olduğu kadar Okullar açılacak mı sorusuna olumsuz yanıt veren birey sayısı da bi hayli fazla. Peki bugün düzenlenen bilim kurulu toplantısında okulların açılıp açıklamyacağı ile alakalı görüşmelerin satır başlıkları neler? Mart ayında 3 4 vaka sayısı varken birden kapatılan okullar çok önemli bir adımdı ve vaka sayısının daha da artmasına bir nevi engel olmuştu.  Süregelen uzaktan eğitim okulların açılıp açılmayacağı konusunda ön ilgi olup öğrencilerin ders gidişatının aslında bir göstergesi olmuştu. Peki, Okullar açılacak mı, ne zaman açılacak? 8. ve 12. sınıflar ne zaman okula başlayacak Bilim Kurulu toplantısı sonrasında gözler Fahrettin Koca açıklamalarına çevrilmişken Peki son dakika Fahrettin Koca açıklamalarında okulların açılıp çılmayacağı konusunda bilgi verildi mi 8 ve 12 sınıflar için okulların açılacağı söylenmişti. Peki okullar açılacak mı okullar açılmayacak mı okullar ne zman açılacak sorularının yanıtları için gözler Fahrettin Koca açıklamalarında.



Biz de aylardır gerek öğrencilerin gerek öğretmenlerin velilerin, kantincisinin servisçisinin.... merakla beklediği okullar açılacak mı okullar ne zaman açılacak sorularının yanıtlarını araştırdık. Ve bugün düzenlenen bilim kurulu toplantısının sonuçlarına ulaştık



BİLİM KURULU OKULLAR AÇILMAYACAK DEMEK Mİ İSTİYOR





Bugün düzenlenen bilim kurulu toplantısı akabinde gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çevrilmişken Fahrettin Kocanın açıklamaları şu sıralar net bir krarın olmadığı yönünde seyretmekteydi.  Okullar açılacak mı okullar ne zaman açılacak sorularını yanıtlaya Koca; bu durumun şu zamanda yanıtıı vermenin zor olduğu ve korona tablosunun gidişatına göre karar verileceğini belirtti.  Peki, Okullar açılacak mı, ne zaman açılacak? 8. ve 12. sınıflar ne zaman okula başlayacak?



Yaz mevsiminde okulların açılacağı ön görülürken düşüşte olan vaka sayıları sonrasında 31 Ağustos tarihinde okullar açılabilinir denilmişti. Ancak özellikle de normalleşmenin son zamanlarında artan korona vaka sayıları akabinde 31 Ağustos tarihinde okullar açılacak mı sorusu çok sorulmuş ve son hafta yapılan açıklama ile uzaktan eğitimin 21 Eylül'e kadar süreceği belirtilmişti. Peki 31 Ağustos sonrasında 21 Eylül'de okullar açılacak mı? Peki, Okullar açılacak mı, ne zaman açılacak? 8. ve 12. sınıflar ne zaman okula başlayacak?





VELİNİN İNSİYATİFİ ÖN PLNDA





Okullar ne zaman açılacak sorusuna yanıt olarak Sağlık Bakanı FAhrettin koca şu sıralar net bir açıklama yapamayacaklarını korona tablosu akabinde gelişmelerden yola çıkılarak karar verileceğini söyledi. Okulların ne zaman açılacağı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen son dakika gelişmeler veliler ve öğrenciler tarafından takip ediliyor. Özellikle 1. 5. 8. ve 12. sınıfların okula başlayacağı tarih merak edilirken, Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "21 Eylül'de hangi sınıflar açılacak, bu spekülasyonlar hep yapılıyor. Ricam, sadece resmi kaynaklardan Milli Eğitim Bakanlığının sitesinde ne yazıyorsa odur. " dedi. Selçuk, yüz yüze eğitimin tercihe bağlı olup olmayacağının sorulması üzerine ise velinin insiyatifinin dikkate alınmasının söz konusu olacağını belirtti. Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "2 gün devam, 5 gün okula gitmeme' şeklinde bir uygulama gündeme gelebilir." dedi 





OKULLAR 21 EYLÜL'DE AÇILACAK MI



Bugün düzenlenen bilim kurulu toplantısı akabinde çok merak edilen soru okullar açılacak mı sorusu iken herkes 21 Eylül yüz yüze eğitim konusundaki gelişmeri merakla takip etti. Kısıtlı bir şekilde eğitimin devamı yaklaşımımız var. Hazırlık, birinci, ikinci sınıf ve 8-12 ile ilgili düzenlemeyi gelecek hafta konuşuruz. Daha çok birinci sınıfların alışması açısından '2 gün devam, 5 gün okula gitmeme' şeklinde bir uygulama gündeme gelebilir



Bakan Selçuk, yüz yüze eğitime geçişle ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:



"Bilim Kurulu üyelerine sorular yöneltiliyor. Bu soruların cevabı soruluyor. Bizim de tavsiyesine uyduğumuz, kararlar aldığımız, Kuruldan ya da Sağlık Bakanlığından söz ediyoruz. Bu soruyu sorduğunuzda bunun çok net ve belirlenmiş bir cevabının aylar öncesinden olamayacağı ve o günkü koşullara bağlı olarak bunun, sürekli bir değerlendirmeye muhatap olması gerektiği söyleniyor. Böyle bir durumda 3-2 sene önce şunu net olarak söylüyorduk; 'Okullar, şu tarihte açılacak, ara tatil şu dönemde olacak' diyebiliyorduk ama şimdi bunun Milli Eğitim Bakanlığının tek başına karar alıp da söylemesi diğer kurum ve kuruluşlarla paydaşlarla iş birliği içinde alınabilecek bir karar olmasından dolayı mümkün değil. Ama prensipler belirlenmeli."



21 Eylül'de hangi sınıflar açılacak



Bunun gereği neyse bunu yaparız. Bizim ödevimiz, ortaya çıkabilecek eksiklikleri tamamlamaktır. Bizim ödevimiz, öğretmenlerin ve çocukların sağlık içerisinde toplumda eğitimini almasıdır. 21 Eylül'de hangi sınıflar açılacak, bu spekülasyonlar hep yapılıyor. Ricam, sadece resmi kaynaklardan Milli Eğitim Bakanlığının sitesinde ne yazıyorsa odur. 21 Eylül'de belirli sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatacağız. Şu anda bir değişiklik bununla ilgili yok. Salgının seyriyle ilgili kurul herhafta toplandığı ve değerlendirme söz konusu olduğu için, bunu takip edip buna uygun olarak durumumuzu net olarak dikkate alacağız.



Milli Eğitim Bakanlığı, 21 Eylül'de hangi sınıf düzeylerinin "aşamalı ve seyreltilmiş" olarak yüz yüze eğitime başlayacağının henüz netleşmediğini bildirdi.





EBA TV DEVAM EDECEK Mİ



"Bu süreçte EBA TV'den eğitim devam edecek mi?" sorusuna Selçuk, "Tabii ki. Oradaki eğitimden de kati olarak sorumlu olacak. Yüz yüze eğitimden sorumlu olan, okula giden çocuk nasıl sorumluysa uzaktan eğitimde aynı şekilde bir mesuliyet içerecek." cevabını verdi..