Son Dakika Gece yarısı kafa karıştıran kanun teklifi kabul edildi. Okullar Yazın eğitim ve öğretime devam mı edecek? Okullar yazın açık olacak mı? Yaz Tatili Öğrencilere ve Öğretmenlere kaldırıldı mı? Ne oldu? Okullar tamamen ertelenecek mi? Son Dakika

Son Dakika Gece yarısı kafa karıştıran kanun teklifi kabul edildi. Okullar Yazın eğitim ve öğretime devam mı edecek? Okullar yazın açık olacak mı? Yaz Tatili Öğrencilere ve Öğretmenlere kaldırıldı mı? Ne oldu? Okullar tamamen ertelenecek mi?



Son Dakika Ziya Selçuk'tan açıklama!



Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Hızlandırılmış bir eğitim vereceğiz. Yaz tatilinin tamamen ortadan kalktığı doğru değildir. Gençlerimizin, yaz tatilini doya doya yaşamasını umut ediyoruz açıklaması yaptı. Ne olmuştu?



Son Dakika Teklif Kabul edidli!



YÖK Kanunu'nda değişiklik öngören teklif TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Üniversitelerde, ilk ve ortaöğretimde yaz tatilinde eğitim verilebilecek, öğretmenlerin 2 aylık yaz tatili kısaltılabilecek. Kanun gece yarısı kabul edildi. Peki Okullar ne olacak? Şu andan Okullar ertelenecek mi? Okullar yazın açık olacak herkesin kafaları karıştı. Sizler için MEB'e sorduk. 



Yaz Tatilinde Eğitim verilecek mi?



Son dakika Yükseköğretim Kurulu Kanun Teklifi kabul edildi! Yaz tatilinde eğitim verilecek olması şu an için kesin oldu. Ancak öğrenciler ve öğretmenler için şu anda sadece bilgi kirliliği Okulların ertelenmesi haberi. Her yerde Okullar Yaza ertelendi gibi haberler dolaşmakta. Okullar, Uzaktan Eğitimle devam edecek. Ancak Uzaktan Eğitimin pek yararı olmadığı anlaşıldı. Çok yüksek ihtimalle yazın 8 hafta Okul olacak ve sınavlar 1. sınav ve 2. sınav olarak devam edecek.



YAZIN EĞİTİM TBMM'DE ONAYLANDI!



Yükseköğretim Kurulu Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 315 milletvekili oy kullandı. 290 milletvekili kabul, 25 milletvekili ret oyu kullandı.

Faiz Artışıyla Bankaların Mevduat Faizleri Yükseldi: Yatırımcılar İçin Yeni Fırsatlar! Faiz Artışıyla Bankaların Mevduat Faizleri Yükseldi: Yatırımcılar İçin Yeni Fırsatlar!


Öğretmenlerin Tatili sayılacak!



Öğretmenler, bugün itibariyle 1 aydır tatilini tamamlamış oldu. Kalan 1 tatilde bu gidişle Mayıs sonuna kadar sürecek. Öğretmenler böylelikle 2 ay tatilini tamamlayacak. Yazın bu dönemde okula gitmedikleri dönemi tekrar giderek bu yıldan birşey kaybetmemiş olacak. Öğrenciler de uzaktan eğitimle neredeyse tatil yaptığı için Sınavları okullar da 8 hafta da tamamlayabilecek.



Okullar Açılsa da Temmuz Sonu Kapanacak!



Bilim Kurulu ve MEB, bu TBMM kararı sonrası öğrenciler için her halukarda kaybedilen 1 aylık zaman telafi edilecek. Şu an planlanan dönemde Okullar açılırsa, Temmuz sonuna kadar eğitim ve öğretim devam edecek ve yaz tatili 2 ay olacak. Ancak açılmazsa yazın zorunlu 2 ay eğitimle birlikte 15 Gün tatil yapılarak Eylül'de Okullar açılacak.