Artan vakalar sonrası MEB ve Bilim Kurulu ortak kararıyla okullar tekrar kapanacak! 2021 - 2022 yeni eğitim öğretim yılına kadar Okullar Yüz yüze eğitimi sona erdiriyor! İl il vaka sayıların gelmesiyle birlikte Samsun, İstanbul, Yalavo, Çanakkale ve Kırkl

Garanti BBVA Bankası Duyurdu: Banka Maaş Alan Kişiler İçin 100.000 TL Ödeme Yapıyor! Garanti BBVA Bankası Duyurdu: Banka Maaş Alan Kişiler İçin 100.000 TL Ödeme Yapıyor!
Artan vakalar sonrası MEB ve Bilim Kurulu ortak kararıyla okullar tekrar kapanacak! 2021 - 2022 yeni eğitim öğretim yılına kadar Okullar Yüz yüze eğitimi sona erdiriyor! İl il vaka sayıların gelmesiyle birlikte Samsun, İstanbul, Yalavo, Çanakkale ve Kırklareli başta olmak üzere Ankara, İzmir ve Bursa'da eğitim ve öğretim sona eriyor. Şırnak, Hakkari gibi illerde ise yüz yüze eğitim devam edebilir!

Okullar tekrar kapanıyor!



Kapatılan iller geldikçe sizlerle olacak!

Fahrettin Koca saniyeler önce 65 yaş üstü büyüklerimizin son bir ayda toplam vakalar içindeki oranı ve gençlerin vakalarda artışını açıkladı! Şüphesiz ki gençlerin vakaların artmasının en büyük sebebi Okullar. Okulların açılmasıyla vaka sayıları durdurulamaz bir hal aldı! Bilim Kurulu kaynaklarından gelen habere göre, Okullar tekrardan kapanıyor! Okulların kapanma tarihini Erdoğan 12 Nisan pazartesi günü duyurabilir! Ramazan'da tüm öğrenciler yüz yüze eğitimi bırakarak uzaktan eğitime geçebilir.

Okullar 13 Nisan'da kapanabilir!

Bilim Kurulu üyelerinin "Bu virüs farklı bir virüs ve sürekli olarak artıyor ve hızlı yayılıyor" açıklamaları sonrası MEB ve Bilim Kurulu bir toplantı kararı aldı! Toplantıda Okulların tekrardan kapanacağı öğrenildi! 12 Nisan pazartesi akşamı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yüz yüze eğitimin sonlandırılacağı ve uzaktan eğitime yıl sonuna kadar devam edileceği açıklanabilir.

Yüz Yüze Eğitim yeni döneme kadar bitiyor!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, artan vakalarla ilgili Bilim Kurulu ile yaptığı görüşmelerde öğrencileri korumak için yüz yüze eğitimi kaldıralım teklifini Bilim Kurulu ne tavsiye ederse odur diyerek kabul ettiği iddia edildi.

Sınavları yapamayacak hale gelebiliriz!

Okulların kapanmasının en büyük etkeni de yapılacak sınavlar! Özellikle Üniversite giriş ve Lise giriş sınavlarının artan vakaları sınav tarihlerine kadar düşüremezsek, sınavların bile çok zor yapılacağı ve virüsün tüm Türkiye yayılacağı düşünülüyor. Bu sebeple Okulların kapanması Üniversite sınavları ve Lise sınavları yapılabilmesi için alınacak!

8. ve 12. sınıflara da yok! Sınavlar uzaktan yapılacak!

Okulların tekrar kapatılması sonrası 8. sınıf ve 12. sınıflarda başta olmak üzere tüm sınavlar uzaktan yapılacak! ilk dönem olduğu gibi Sınavların uzaktan da yapılabiliyor olması Okulların kapatılmasını kolaylaştıracak!

İllere göre değil tamamen kapanıyor!

Okulların kapatılması şu an için Valilik kararlarıyla gerçekleşebiliyor. İstanbul Valiliği, Ankara Valiliği ve İzmir Valiliği henüz böyle bir adım atmadı ancak MEB ve Bilim Kurulu okulları direk kapatma kararını çok yakında duyurarak tüm öğrencileri ve aileleri koruyacak!

Okullar 13 Nisan kapatılıyor!

Eğitim ve öğretim 13 Nisan tarihinde kapatılacağı henüz resmi olarak açıklanmadı, ancak resmi açıklama gelebilir.