Okullar ne zaman açılacak sorusu tüm vatandaşları ilgilendiriyor. 7'de 70'e tüm öğrenciler ve veliler bu sorunun yanıtını arıyor.

İş Bankası Emekli Promosyonu: Yenilikçi Kampanya ile Emeklilere Büyük Avantajlar İş Bankası Emekli Promosyonu: Yenilikçi Kampanya ile Emeklilere Büyük Avantajlar

Okullar ne zaman açılacak sorusu tüm vatandaşları ilgilendiriyor. 7'de 70'e tüm öğrenciler ve veliler bu sorunun yanıtını arıyor. ilan365.net olarak dün ilk defa duyurduğumuz 21 Eylül 2020 tarihine ertelendi haberinde olduğu gibi yine yeniliyoruz. Okulların açılması ertelendi duyuru bugün gelecek.



Okulların açılması ertelendi mi?



Okulların açılması net bir şekilde ertelendi. Bugün son defa Bilim Kurulu toplanacak. Okullarla ilgili durumu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve MEB Bakanı Ziya Selçuk ortak toplantıda duyuracak. 16:00'da toplanacak Bilim Kurulu toplantısı sonrası ortak bir açıklamayla Okulların ertelenme tarihi duyurulacak.



Okullar ne zaman ve nasıl açılacak?



Okullar ilk etapta 21 Eylül 2020 tarihine ertelenecek. 3 Hafta da sürecek olan uzaktan eğitime bakılacak ve karar bir uzatma daha olacak mı belli olacak. Bu kararın alınmasında en büyük etken Okulların yeteri kadar temiz olmaması. Bu sebeple MEB, Türkiye geneli 21 bin personel alarak temizlik işine daha da sıkı sarılacak ve tüm okullarda temizlik görevlileri yer alacak. Ancak 21 Eylül 2020 olduğu gibi Okulların en az 2021 Ocak ayına kadar uzaktan eğitimle devam etmesini Bilim Kurulu şiddetli bir şekilde uyaracak.



Okullar 21 Eylül 2020'de açılacak mı ertelenecek mi?



31 Ağustos'ta ertelenecek olan Okulların açılması, ilk erteleme olarak 21 eylül 2020'e kaydırılacak. Ancak 21 Eylül 2020'de okullar net ve kesin olarak açılacak denilemez. Bu tarihten sonra da bir erteleme koronavirüs rakamlarıyla doğru orantılı. Özellikle bayram sonrası net verileri bu hafta alacağımız konuşuluyor. Bu sebeple bugün gelecek erteleme kararı bile kısmi olarak olabilir. Bir erteleme daha mümkün. Bu sebeple 2020 yılında Okullar hiç açılmayarak uzaktan eğitimle devam edecek ancak 2021 Ocak ayında 2. dönemle birlikte eğitim ve öğretim başlayacak.