Gazete Candaş Tolga Işık'tan flaş iddia! Candaş Tolga Işık, Bugünkü köşesinde Okulların Eylül ayına kadar kapalı olabileceğini yazdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan okulların açılmasıyla ilgili açıklama geldi mi? Koronavirüs salgını nedeniyle Milli

Gazete Candaş Tolga Işık'tan flaş iddia! Candaş Tolga Işık, Bugünkü köşesinde Okulların Eylül ayına kadar kapalı olabileceğini yazdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan okulların açılmasıyla ilgili açıklama geldi mi? Koronavirüs salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı Okulların tatil edildiğini açıklamıştı. Eba TV ve Online EBA üzerinden uzaktan eğitime geçildi. Peki ama okullar ne zaman açılacak? Okulların açılma tarihiyle ilgili flaş iddia geldi! Detayları sizler için hazırladık...



Koronavirüs salgını nedeniyle ilk ve ortaokullar ile liseler Nisan ayı sonuna kadar tatil edilmişti. Bu süreçte milyonlarca öğrenci için uzaktan eğitime geçildi. Eba TV ve İnternette EBA Platformu üzerinden uzaktan eğitimle milyonlarca öğrenci eğitimine devam ediyor. Bu süreçte okulların ne zaman açılacağı ise merakla soruluyor. Okulların ne zaman açılacağı sorularıyla sık sık karşı karşıya kalan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu sorulara her defasında salgının seyrine göre Bilim Kurulu'nun önerileri çerçevesinde karar verileceğini belirterek cevap veriyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk, Okulların açılacağı tarihle ilgili 'en kısa sürede' açıklama yapılacağını duyurdu. 



Posta Gazetesi'nden yazar Candaş Tolga Işık ise bugünkü köşe yazısında flaş bir iddiaya yer verdi. Candaş Tolga Işık, gazetedeki köşesinde, Okulların açılacağı tarihle ilgili bir tarihe yer verdi. 



OKULLAR EYLÜL AYINDA AÇILABİLİR!



Candaş Tolga Işık'ın Posta gazetesindeki köşesinde yer verdiği ifadeler şöyle:



"Sağlık Bakanlığı koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara “Bu iki hafta çok önemli, eğer dikkat edersek mayıs ayı başında veya ortalarında bir rahatlama mümkün” dedi. Ateş Hoca’ya “Bu iki hafta iyi gitti. Mayıs başı rahatlama oldu. Bilim Kurulu bu durumda okulların yeniden açılmasını önerir mi?” diye sordum.



"Hayır, okullar bu dönemi uzaktan eğitimle tamamlamalı” dedi. Bu soruyu Bilim Kurulu’ndan çok değerli birkaç hocaya daha sordum, hepsinin verdiği yanıt aynı oldu, “Okulların açılması yeni eğitim-öğretim yılına (eylül) kalmalı..."

15 milyon 555 bin emekliye 100 bin TL ödeme verileceği açıklandı! Nakit ihtiyacı olan emekliler alabilecekler! 15 milyon 555 bin emekliye 100 bin TL ödeme verileceği açıklandı! Nakit ihtiyacı olan emekliler alabilecekler!


Okulların bu yılın geri kalanında tamamen uzaktan eğitimle tamamlanabileceği, gelecek yıl ve dönemde telafilerin yapılabileceği konuşuluyor. Tüm Dünyada eğitim-öğretim dönemleri ve sınavlar konusunda büyük bir belirsizlik söz konusu olmuş durumda. İlerleyen dönemde Okulların açılacağı tarihle ilgili resmi açıklamalar gelecektir. Şimdilik bu açıklamalar tahminden öte gitmiyor.