Türkiye’nin gündeminde Korona virüs vakası var. Sokağa çıkma yasağı 3 gün daha onaylandığı haftada, okulların kapatılması, 65 yaş üstü vatandaşların daimi sokağa çıkma yasağı, belirli işletmelerin kapalı tutulması, azınlık bir işletmelerin ise sadece pak

Türkiye’nin gündeminde Korona virüs vakası var. Sokağa çıkma yasağı 3 gün daha onaylandığı haftada, okulların kapatılması, 65 yaş üstü vatandaşların daimi sokağa çıkma yasağı, belirli işletmelerin kapalı tutulması, azınlık bir işletmelerin ise sadece paket servisi ile çalışıyor olması, yüz binlerce vatandaşın ücretsiz izine gönderilmesi ve milyonlarca kişinin işsiz kalması. İşte bunlar mevcut Korona virüsün gündemidir. Her ne kadar sağlıkta ileri düzeye gelmiş olsak da bugün milyonlarca işsize istihdam sağlayamıyoruz. Milyonlarca muhtaç kişiden sadece %10’una dokunabiliyoruz. Yaşlılarımızı sokağa çıkartamıyor ve okulları açamıyoruz. Hatta geçtiğimiz gün 4 günlük sokağa çıkma yasağının son günüydü. Sadece Türkiye’de değil tüm dünya aynı durumdayken fazla göremeyiz.



Tüm bu etkenler güncellenmeye devam ederken Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı dün gerçekleşti. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm kabine ekibi ve görevliler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığında video konferans ile Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı yaptı. Kabine toplantısı gündeminse ise 3 gün sokağa çıkma yasağı onaylandı ancak okullar ne zaman açılacak? 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı hafifletilebilir mi? Ve buna benzer soruların yanıtları bilim kurulu karar verecek. 3 günlük sokağa çıkma yasağı ardından ise 65 yaş üstü kişiler dışarı çıkabilecek. Ya da 3 – 6 saat aralığında bir müsaade verilebilecek.



Tüm bu konuların cevabı bugün ve yarın verilecek. Milyonları ilgilendiren tedbirlerin nasıl alınacağı, yeni tedbirlerin hayatımıza neler getirebileceğini ayrıca tartışacak olan Bilim Kurulu ekibi, bugün gün içerisinde toplantısına başlayacak. Tüm gelişmeleri ayrıca buradan sizlere bildireceğiz. O sebeple web sitemizi takip etmeniz çok önemli…

Bankkart Kullanıcılarına Özel Kampanya: 3.000 TL Değerinde Airpods İndirimi! Bankkart Kullanıcılarına Özel Kampanya: 3.000 TL Değerinde Airpods İndirimi!


Okullar Ertelenecek!



İlk gün boyunca Okullar ertelenecek. Okullar 4 Mayıs 2020 pazartesi günü açılmayacak. Bunun görüşmesi MEB ve Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu tavsiyeleriyle Okulların açılması ertelenecek. Okullar Haziran başına kadar net bir şekilde ertelenecek. Tüm öğrencilere bilgisini verelim.



Cumartesi ve Pazar 3 saat!



65 yaş üstü vatandaşlar için Cuma günü olmasada, cumartesi ve pazar günleri 3 saat Sokağa Çıkma serbestliği gelecek. Ancak sosyal mesafe korunacak ve evlerinin önünde gezebilecekler. Cuma günü 14:00 sonrası başlayacak Sokağa Çıkma Yasağının hemen ardındna temizlenecek hava cumartesi ve pazar yaşlılara ilaç olacak.