Türkiye'de Okullar tatil olacak m? Özellikle İstanbul başta olmak üzere tüm illerde Okullar Tatil açıklaması gelebilir. Okullar tatil açıklaması saati belli oldu.

Türkiye'de Okullar tatil olacak m? Özellikle İstanbul başta olmak üzere tüm illerde Okullar Tatil açıklaması gelebilir. Okullar tatil açıklaması saati belli oldu. Peki Okullar tatil edilecek mi? En net bilgiyi MEB ve Sağlık Bakanlığından aldık. Okullar Türkiye'de tatil açıklaması saati belli oldu.



11 Mart 2020 Okullar tatil edilecek mi?



11 Mart 2020 Çarşamba günü Bilim Kurulu toplanıyor. Milli Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanı hazır olarak bulunacağı toplantı sonrası Okulların Tatil edilip edilmeyeceği konusunda açıklama yapılacak. Açıklamayı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yapacak. Bugün 18:00 - 19:00 itibariyle Okullar tatil edilip edilmeyeceği haberi açıklanacak.



Ziya Selçuk toplantıda!



Okuların tatil olup olmayacağını, Bilim Kurulu kararı toplantısına ilk defa Ziya Selçuk katılacak. Ziya Selçuk, bugün içerisinde gelecek bilgiyi herkese açıklayacak. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı çok ince bir şekilde görüşülecek ve en ufak bir riskte bile okullar tatil edilecek.



ilan365.net ne diyor?



Okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda hem Sağlık Bakanlığı hem Milli Eğitim bakanlığı yetkilileriyle ilan365 görüşmesinde, Türkiye ve İstanbul başta olmak üzere herhangi bir okul tatil durumu söz konusu değil. Ancak Ziya Selçuk özel olarak "Kimsenin aklı çocuklarda kalmasın, okulları tatil ediyoruz" açıklaması gelmesi mümkün. Bu açıklamayı yapma ihtimali Nisan tatili nedeniyle mümkün kılınıyor. Nisan'da olacak tatil erkene çekilme ihtimali çok kuvvetli.



Duyuru 18:00 19:00 arasında!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da en ufak bir risk varsa okullar tatil edin talimatı geldiği öğrenildi. Erdoğan, Okullarda bulaşma ihtimali daha yüksekse, çocuklar için risk olmasa da ailesi için risk olacağı için tatil ihtimali çok kuvvetleniyor. 

PTT'den emeklilere kredi kampanyası başladı: 70.000 TL'ye kadar nakit ödenecek! PTT'den emeklilere kredi kampanyası başladı: 70.000 TL'ye kadar nakit ödenecek!


Tatil olacaksa 2 hafta süreyle!



Koronavirüs riski için tatil süresi, eğer tatil edilecekse en az 2 hafta tatil edilmesi planlanıyor. Bir hafta tatil Nisan ayından, bir hafta tatil okulların kapanmasını bir hafta erteleyerek olması mümkün kılınıyor. Tatil süresi iki hafta olması için tüm şartlar zorlanacak. Velilerinde öğrencilerde kalmayacak ve daha büyük tedbirler alınacak.