DIYARBAKIR, TURKEY - JANUARY 8: Civan, a six-year-old Kurdish boy, attentively watches a lesson given in Turkish January 8, 2003 in Diyarbakir, the capital of Kurdish areas of Turkey. Diyarbakir and the rest of southeastern Turkey are almost exclusively

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de eğitim Koronavirüs salgını gölgesinde devam ediyor. Koronavirüs salgınının artış gösterdiği bu dönemde okulların ne zaman ara tatile gireceği merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da öğrencilerin, kendisini görür görmez tatili sorduklarını söyledi. Peki okullarda ara tatil ne zaman başlayacak?

Okullarda ara tatil ne zaman başlayacak?


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda ara tatilin verileceği tarihi Twitter'dan açıkladı. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği haberi veren Selçuk, okulların 16 Kasım Pazartesi günü bir hafta tatile gireceğini açıkladı.


Mart ayında yüz yüze eğitime ara verilmişti!


Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle 1 milyon 281 bin kişi öldü. Salgının etkilerini minimuma indirmek için çeşitli önlemler alındı. Bu önlemlerden biri de yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitime başlanması oldu.



Bu yılın Mart ayından beri kapalı olan okullarda yüz yüze eğitim 21 Eylül'de başladı. Bu kapsamda ilk aşamada okul öncesi ile 1'inci sınıflar yüz yüze eğitime başladı. 28 Eylül'de haftada iki güne çıkarılan yüz yüze eğitimde derslerde 30'ar dakikada işlendi. Daha sonra da diğer sınıflar için aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçildi.