Koronavirüs vakalarında görülen ciddi artışın ardından Kasım ayının son günlerinde getirilen pandemi yasakları kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmişti. Geçen hafta cuma günü okulların üç haftalık ara tatile girmesini değerlendiren Milli Eğitim Bakanı

Asgari ücretle çalışan kişilere müjde! Ziraat bankası 50.000 TL verecek! Asgari ücretle çalışan kişilere müjde! Ziraat bankası 50.000 TL verecek!
Koronavirüs vakalarında görülen ciddi artışın ardından Kasım ayının son günlerinde getirilen pandemi yasakları kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmişti. Geçen hafta cuma günü okulların üç haftalık ara tatile girmesini değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime geçileceğini açıklamıştı. Ancak birçok uzman okulların bu kadar erken açılmasının kötü bir macera olduğu görüşünü paylaşıyor.

"Virüsü alan çocuklar, ailelerine bulaştıracak"


Okulların 15 Şubat'ta açılmasıyla ilgili değerlendirmeler yapan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Saltık, bu kararın kötü bir fikir olduğunu söyledi. Öğretmenlerin aşılanmadığını hatırlatan Saltık, açılan okullarda çocuklara virüs bulaşacağını ve çocukların da hastalığı genel olarak belirtisiz atlatacağını kaydetti.



Virüs bulaşan çocukların, virüsü ailelerine bulaştırabileceğini aktaran Saltık, bu nedenle de vaka sayılarının ciddi oranda artabileceğinden endişe ettiğini dile getirdi. Türkiye'nin böyle bir maceraya girişmemesi gerektiğini belirten Saltık, bunun sonuçlarının ülke için kötü olacağını ifade etti.

"En az bir 3 hafta kapanmalıyız"


Türkiye'de 14 Ocak'ta başlayan aşılanma sürecinde şimdiye kadar sağlık çalışanları ile 85 yaş ve üzeri vatandaşların ilk doz aşıları yapıldı. Öğretmenlerin henüz aşılanmaya başlamaması nedeniyle birçok uzman da Prof. Dr. Ahmet Saltık'ın görüşlerini paylaşıyor. Saltık'a göre Türkiye'nin minimum olarak en az 3 hafta kapanması gerekiyor. Aşılanma olmadan okulların açılmasının batı ülkelerinde bir örneğinin görülmediğini söyleyen Saltık, okulların açılması için tarih vermek yerine koşulların dikkate alınması gerektiğini kaydetti.