Okulların açılması tekrardan erteleniyor. Dün Koronavirüs rakamların Mayıs ayını geçmeye başlaması ve ölümlerin 36 çıkması ardından ilk olarak İstanbul'da ertelenmeler başlamış hemen ardından Ziya Selçuk canlı yayında 21 Eylül'de Okullar açacağız ancak k

Okulların açılması tekrardan erteleniyor. Dün Koronavirüs rakamların Mayıs ayını geçmeye başlaması ve ölümlerin 36 çıkması ardından ilk olarak İstanbul'da ertelenmeler başlamış hemen ardından Ziya Selçuk canlı yayında 21 Eylül'de Okullar açacağız ancak kademeli açacağız açıklaması sonrası Bilim Kurulunun masasında tarih belli oldu.



MEB Uzaktan eğitimi tanıtınca..



Bilim Kurulu, sabah saatlerinde itibaren yapılan haftalık değerlendirme de Okulların tekrar erteleme talebini iletti. Daha önce 21 Eylül'e ertelenen Okulların açılması 2.sınıf, 3. sınıf, 4. sınıf, 5. sınıf, 6. sınıf, 7. sıfır, 9. sınıf, 10. sınıf ve 11. sınıf için Okulların açılması 2 Kasım 2020'den önce mümkün değil. İlk yarı tatil olarak adlandırılan 9 günlük de içinde olan tarih 2 Kasım 2020'de Okulların açılması istendi. Ancak 8. ve 12. sınıflar için okullar açılacak.



Sadece 8. ve 12. sınıflar açılacak



Uzaktan eğitimden her ne kadar iyi olsakta 8. ve 12. sınıflar için bu durum söz konusu olmayacak. Hem Liseye geçiş sınavı hem Üniversite geçiş sınavı nedeniyle sınıflar 2'ye belkide 3'e bölünerek 8. ve 12. sınıflar 21 Eylülden itibaren Okullara gitmeye başlayacak. Ancak 2.sınıf, 3. sınıf, 4. sınıf, 5. sınıf, 6. sınıf, 7. sıfır, 9. sınıf, 10. sınıf ve 11. sınıflar için 2 Kasım 2020'ye kadar Okullar açılmayacak. Türk Telekom interneti 16 GB çıkartırken, Türkcell ve Vodafone 12 GB olarak 2 katı internet vermeye devam edip uzaktan eğitim başlayacak. Evindne interneti olmayan 1.7 milyon içinde ek kitapların basımı tamamlandı ve titizlikle dağıtılmaya başlayacak.



İlk tatilden sonra..

Emeklilere Yeni Bir ÖDEME: Garanti BBVA'dan 22.500 TL'ye Kadar Promosyon İmkanı Emeklilere Yeni Bir ÖDEME: Garanti BBVA'dan 22.500 TL'ye Kadar Promosyon İmkanı


Devlet çok sert tedbirleri Eylül 15'den sonraya sakladı. 15 Eylül'den itibaren Hafta Sonu Sokağa Çıkma Kısıtlamaları dahil, kamu kurum ve kuruluşlarında esnef çalışmaya geçiş devam ederek tekrardan Koronavirüsle savaş dönemine geçilecek. Devlet 2 Kasım itibariyle Koronavirüs'ü hayatımızdan silmek için kararlı adımlar atacak.



Öğrenciler için 2 Kasım'da Okulların açılma tarihi 15 Eylül haftasında duyurulacak. Bilim Kurulu ve MEB son görüşme sonrası Ocak ayına ertelenme ihtimali de yüksek.