İzmir'de meydana gelen 6. 9 büyüklüğündeki depremin ardından birçok deprem uzmanı olası İstanbul depremiyle ilgili açıklamalar yapıyor.

İzmir'de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından birçok deprem uzmanı olası İstanbul depremiyle ilgili açıklamalar yapıyor. Uzmanların anlattıklarına göre İstanbul'da yaşanacak depremin Türkiye için acı sonuçları olacak. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Haluk Selim, İstanbul'da meydana gelecek muhtemel depremin büyüklüğünün ne kadar olacağını bildirdi.


Beklenenden yakın bir tarihte gerçekleşebilir


Korkutan açıklamalar yapan Neotektonik ve Deprem Uzmanı Selim, İstanbul depreminin büyüklüğünün 7.2 ila 7.4 arasında olacağını kaydetti. Bu deprem esnasında uzunluğu 100 km olan bir fayın büyük olasılıkla kırılacağını aktaran Selim, depremin beklenenden yakın bir tarihte gerçekleşebileceğini aktardı.


Her 250 yılda bir yıkıcı depremler!


Depremin hasarının kentin Anadolu Yakası'nın yüzde 40, Avrupa Yakası'nın ise yüzde 60'ının risk altına bulunduğunu söyledi. Selim, her iki yakada da sağlam ve zayıf zeminli yerler bulunduğunu belirtti. Aykut Barka'nın bu bölgedeki tarihsel deprem çalışmalarını araştırdığını belirten Selim, kendisinin de bu çalışmada yer aldığını ifade etti. Bölgede ortalama her 250 yılda bir yıkıcı bir depremin gerçekleştiğini aktaran Haluk Selim, 1999'dan beri bir depremin yaşanmadığını hatırlattı.

İzmir'de meydana gelen depremin merkezinin denizde olduğunu aktaran Selim, İstanbul depreminde Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey kolunun etkili olacağını kaydetti.