Otobüs fiyatları zamlandı. Koronavirüs nedeniyle uzun süredir hizmet veremeyen otobüs firmaları pazartesi günü itibariyle seferlere başlıyor ancak fiyatlar can yakıyor.

Otobüs fiyatları zamlandı. Koronavirüs nedeniyle uzun süredir hizmet veremeyen otobüs firmaları pazartesi günü itibariyle seferlere başlıyor ancak fiyatlar can yakıyor. Otobüs fiyatları yüzde 50 ve yüzde 100 oranında zamlandı. Bir çok yerde uçak fiyatlarını geçti.



Otobüs fiyatları zamlandı!



Otobüs fiyatları kısa mesafede 50 TL ve uzun mesafede 100 TL olmak üzere zamlandı. En yakın yere gidişlerde bile 3 ayda yüzde 50 zamlanması adeta şok etkisi yarattı. Ancak otobüs firmaları gerek benzin fiyatları gerekse yüzde 50 kapasite nedeniyle bunu yapmazsa zarar ediyor. Vatandaşta bu fiyatlardan oldukça mutsuz ancak tam kapasite olduğunda da bu fiyatlara alışılacağından isyan ediyor. Şu an için 100 TL alınan bilet 150 TL, 200 TL alınan bilet 300 TL satışa çıkartılıyor. 50 TL ve 100 TL uzun ve kısa mesafede zamlanması uçak bileti almaya itse de orada zam var. Otobüs fiyatları sorunu çözülecek gibi görünmüyor. Hem firmalar hem vatandaşlar haklı.



Kısa mesafede 3 katı arttı!



Daha da kısa mesafeler için 50 TL zam bir çok yerde 3 katı arttığı görünüyor. 35 TL bir bileti 90 TL ve 45 TL'lik bir bileti 120 TL civarında görmeniz mümkün oluyor. Tam olarak çözülemeyen otobüs fiyatlarına bakanlıkta yüzde 50 kapasite nedeniyle müdahale edemiyor. 

Akbank ve 2 Bankadan Açıklama! Yerel Seçim Öncesi Faizsiz ve Düşük Faizli Nakit Kredi Başladı! Akbank ve 2 Bankadan Açıklama! Yerel Seçim Öncesi Faizsiz ve Düşük Faizli Nakit Kredi Başladı!


Ankara İstanbul 160 TL!



En çok kullanılan hatlar arasında olan Ankara İstanbul arası 160 TL oldu. 95 TL olan Ankara İstanbul şehirler arası otobüs bilet fiyatı 160 TL yükseldi.



İlçeler arası bile 45 TL!



En çok üzen fiyatlarda ilçeler arası firmalar oluyor. Bir ilçeden başka bir ilçeye gitmek 20 TL'den 45 TL çıkmış durumda.



Biletler alınmazsa düşer mi?



Vatandaşların biletleri almayın nasıl düşüyor tezi de sefer yapılacaksa bozuluyor. Bilet alınmadığında fiyatların kurtulması için daha da artırılacağı konuşuluyor.