Koronavirüsle mücadele kapsamında verilecek 3. Faz 1000 TL Koronavirüs pandemi yardımı başvuru sonuçları açıklandı mı? İlk 2 faz ödemeler ile toplamda 4,4 milyon aileye 1000'er TL'den 4 milyar 400 TL sosyal yardım ödemesi gerçekleştirilmişti.

Koronavirüsle mücadele kapsamında verilecek 3. Faz 1000 TL Koronavirüs pandemi yardımı başvuru sonuçları açıklandı mı? İlk 2 faz ödemeler ile toplamda 4,4 milyon aileye 1000'er TL'den 4 milyar 400 TL sosyal yardım ödemesi gerçekleştirilmişti. Şimdi gözler 3. faz Korona desteklerine çevrildi. 1000 TL Pandemi yardımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Başvuru sonucu KAPSAM DIŞI uyarısı alanlara ödeme yapılacak mı? Pandemi başvurusu Kapsam Dışı ne demek? Ödeme alamayacaklar mı? Detayları bu haberimizde sizler için hazırladık...



Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Devlet, vatandaşa yardımlarını sürdürüyor. 1. ve 2. faz Koronavirüs pandemisi yardımlarıyla önce 2 milyon 110 bin ardından da 2 milyon 300 bin aileye 1000'er TL nakit ödemesi gerçekleştirildi. Şimdi E-Devlet üzerinden 3. faz Koronavirüs desteğiyle ilgili başvurular alınmaya devam ediyor. Ancak 1000 TL Koronavirüs yardım başvurusunda bulunan vatandaşların bazıları Kapsam Dışı uyarısı alıyor. 1000 TL Pandemi yardımı Kapsam dışı ne demek? Kapsam dışı uyarısı alanlara 1000 TL yardım ödemesi yapılacak mı yapılmayacak mı? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 1000 TL koronavirüs desteğiyle ilgili 3. faz yardımlar ön başvuru incelemelerini sürdürüyor. Bu incelemeler sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere ödemeler gerçekleştirilecek. 



PANDEMİ KAPSAM DIŞI UYARISI ALANLARA ÖDEME YAPILACAK MI?



Kapsam dışı uyarısı alan vatandaşların pandemi Koronavirüs yardımıyla ilgili başvuru hakkının bulunmadığı belirtiliyor. Şartları taşımadığı için Kapsam Dışı uyarısı alan vatandaşlara ne yazıkki 1000 TL Pandemi yardımı ödenmeyecektir. Gerekli şartları taşıyan vatandaşlara ise 1000 TL 3. faz Korona desteği ödemesi gerçekleştirilecektir.



1000 TL KORONAVİRÜS YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?



1. ve 2. Faz Koronavirüs Pandemisi yardımından yararlanmayan yani ilk 2 faz ödemeler kapsamında 1000 TL ödeme almamış bulunan vatandaşlar 3. faz 1000 TL Korona yardımından faydalanabileceklerdir. Bunun dışında 4/A ve 4/C'li olarak çalışanlar ve SGK'dan emekli aylığı veya geliri olanlar, İşkur işsizlik ödeneğinden faydalananlar ve kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılanlar ise 3. faz 1000 TL ödemelerden yararlandırılamayacaktır. 



3. FAZ 1000 TL KORONAVİRÜS YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK?



3. Faz 1000 TL Koronavirüs pandemi yardımıyla ilgili başvurular E-Devlet üzerinden alınmaya devam ediyor. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere ödenecek 1000 TL sosyal yardımın kaç milyon kişiye verileceği, ne zaman ödeneceği ve nasıl ödeneceği ile ilgili şuana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Resmi açıklama gelir gelmez bu haberimizde sizlerle paylaşacağız. Şuan için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde başvuru ön inceleme işlemleri gerçekleştirilmektedir.



KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR? 



3. Faz koronavirüs yardımı için başvurularda gelir şartı bulunmamaktadır. Ancak Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik anlamda dara düşen vatandaşlara ve hanelere öncelikli olarak yardım sağlanmaktadır. Bu anlamda yukarıda yer verdiğimiz 3. Faz ödemelerden yararlanamayacak kişiler arasında yer almamak da gerekmektedir. Başvuru formunda başvurucudan, gelen son elektrik, su ve doğalgaz faturalarının tutarları, banka bilgileri ve birikimi varsa bu birikimlerin tutarı istenmektedir. 



BAŞVURULAR HANGİ GÜN YAPILACAK?

29 Mart'tan İtibaren Yeni Ürünler Raflarda: BİM Aktüel Kataloğu İncelemesi 29 Mart'tan İtibaren Yeni Ürünler Raflarda: BİM Aktüel Kataloğu İncelemesi


T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanlar pazartesi, "2" olanlar salı, "4" olanlar çarşamba, "6" olanlar perşembe ve "8" olanlar cuma günü başvuruda bulunacak. Cumartesi ve pazar günleri ise başvurular, T.C. kimlik numarası ile ilgili sınırlama olmaksızın yapılabilecek.