Kasım ayında vaka ve ölüm sayılarında meydana gelen artış sonrası bir dizi pandemi kısıtlamasına gidildi. Buna göre okullarda yüz yüze eğitime ara verildi, kafe ile restoranlarda paket servis uygulaması başladı.

Kasım ayında vaka ve ölüm sayılarında meydana gelen artış sonrası bir dizi pandemi kısıtlamasına gidildi. Buna göre okullarda yüz yüze eğitime ara verildi, kafe ile restoranlarda paket servis uygulaması başladı. Hafta içi akşam 21.00'den sonra ve hafta sonu iki gün boyunca kesintisiz sokağa çıkma yasağı getirildi. Koronavirüs aşılanmasının başlamasıyla birlikte pandemi kısıtlamaları ne zaman gevşetilecek? sorusunun cevabı aranmaya başlandı.

Pandemi kısıtlamaları ne zaman gevşetilecek?


Çok merak edilen pandemi kısıtlamaları ne zaman gevşetilecek? sorusuna verilen cevaplardan biri, Mart ayında yasakların esnetileceği yönünde. Günlük vaka sayısının yaklaşık 5 bine kadar inmesi ve ölüm sayılarının da düşmesiyle birlikte yasakların esnetileceği tarih de konuşulmaya başladı. Çin'den gelen 3 milyon koronavirüs aşısının sağlıkçılara yapıldığı ilk dozun yaklaşık 10 gün içinde sona ereceği belirtiliyor. Gelecek diğer koronavirüs aşılarıyla birlikte aşılanma sayısının da artacağı ve mart ayının ortalarında birçok yasağın gevşetileceği öne sürüldü.


Kısıtlamalar nasıl olacak?


Aşılanmayla birlikte virüs yükünün düşeceği umut ediliyor. Her şeyin istenildiği gibi gittiği takdirde mart ayının ortasından sonra hafta içi 21.00'de başlayan sokağa çıkma yasağının saat 23.00'e, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının ise sadece akşam saatlerinde uygulanabileceği kaydedildi. Sadece paket servise izin verilen kafe ve restoranlara HES koduyla beraber girilebileceği ve bu mekanların aşamalı şekilde açılabileceği aktarıldı. Aşılanmanın yaygınlaşmasıyla beraber toplumsal bağışıklığın kazanılacağı ve hastalığın bir tür "kış gribine" benzeyebileceği ifade edildi.