Ramazan Bayramı’nın başlamasına sayılı günler kaldı. İstanbul ve Ankara’da pide fiyatlarında yapılacak olan zamlar bekleniyor.

Ramazan Bayramı’nın başlamasına sayılı günler kaldı. İstanbul ve Ankara’da pide fiyatlarında yapılacak olan zamlar bekleniyor. Özellikle pide fiyatlarında artış olup olmayacağı belli değil iken insanlar bu konuyu merak ediyor. İstanbul ve Ankara temsilcileri konu ile alakalı herhangi bir açıklama yapmazken Ramazan Bayramı’na gireceğimiz şu günlerde Ramazan Pidelerine yüzde 30 zam bekleniyor! Geçen yıla oranla bu yıl içinde yapılacak olan yüzde 30 zam ve üzeri zamların net bir tarihi bekleniyor.



Ancak vatandaşların işsiz kaldığı şu günlerde böyle bir zammın ne kadar geçerli olacağını bilemiyoruz. Zira vatandaşlar her türlü tedbirleri kendilerince alıyor ancak fırın ve unlu mamulleri işletmelerinde yapılacak olan zamlar vatandaşı tedirgin ediyor. İTO Meclis Üyesi Nadir Durmaz ise konu ile alakalı “Vatandaşın panik yapmamasını istiyoruz” şeklinde ifade verdi. Bu durumda yapılacak olan pide zammının çok düşük bir miktar olacağını farz ediyoruz. Sektör çalışanları maliyetlerin artması ile alakalı zamların yapılmasını bekliyor. Zira bir pide bugün maliyet olarak 1.25 TL’ye denk gelecek kadar pahalılaştı. Bu durumda Pide satışlarında Ankara’da ve İstanbul’da farklı bir fiyat politikası izlenebileceği düşünülüyor.



Ramazan Pidesinde Yüzde 30 Zam Bekleniyor!



On bir ayın sultanı Ramazan yaklaşıyor. Sayılı günler kala, sofralarımızın asla vazgeçilmezi olan pideler tezgâhlar için hazırlanıyor. Özellikle son günlerde pek çok unlu mamuller tezgâhında görülmeye başlanan Ramazan pideleri, bu yıl Kovid-19 sebebi ile zamlı fiyatlardan gelebilir. Maliyetlerin artırılması sebebiyle Ankara ve İstanbul’da iki farklı fiyat politikası izlenebileceği düşünülüyor. Henüz belirlenmeyen fiyatlar halkı tedirgin ediyor.



Bu yıl Ramazan pideleri 5 TL civarında satılacağı düşünülüyor. Eğer durum göründüğü gibi olur ise ramazan pideleri 3,5 TL ve 5 TL aralığında satılacak. Geçen yıla oranlar yüzde 30 zam artışı bekleyen fırıncılar birliği, geçen yıl pideyi Ankara’da 300 gram 2,5 liradan satmıştı. Bu sebeple Ankara’da 2020 yılı pide fiyatları ortalama olarak 3,5 TL ile 5 TL aralığında olacağı düşünülüyor. Bu hafta sonu netleşecek olan Ramazan pidesi fiyatları konusunda halk tedirgin oluyor. Eğer geçen yıla oranla yüzde 30 zam ile satılacak ise İstanbul’da 4 TL olması bekleniyor. 



Pide Maliyetleri Fiyatlara Yansıyacak! 2020 Yılı Ramazan Pidesi Fiyatları

Emeklilere Özel: Vakıfbank'tan Büyük Fırsat! Emeklilere Özel: Vakıfbank'tan Büyük Fırsat!


2020 yılı Ramazan pidesi fiyatları gündemin en çok konuştuğu konulardan bir tanesi olurken İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ramazan pidesi fiyatlarını belirlemede çok geciktiklerini açıkladı. Nadir Durmaz konu ile alakalı açıklama yaparken bu hafta sonuna kadar Ramazan pide fiyatlarının belirleneceğini açıkladı. Aynı zamanda hem İstanbul hem de Ankara için ramazan pidesi fiyatları tablosunu bekleyen fırıncılar meraklı bekleyişe geçti. Nadir Durmaz pide üretiminde sadece un kullanılmıyor. Doğalgaz, un, maya, su, işçilik, yumurta, ocak ve daha benzeri pek çok masrafında eklenerek pide fiyatlarının belirlenmesini istediklerini söyledi.



Geçen seneye oranla yüzde 25 ile yüzde 30 oranında artış beklenen Ramazan pidesi fiyatları konusunda halkımızın tedirgin olmaması gerekiyor. Maliyetler artıyor, üretimin tam kapasite devam edebilmesi için para kazanabilmek gerekiyor. Ayrıca sokağa çıkma yasağı sürecinde tüm evlere ekmek servisi yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Tek sıkıntı vatandaşlarımızın panik yapması, bunu gerektirecek hiçbir durum yok” şeklinde ifade verdi.