Polis Komisyon Merkezi (PMK) tarafından alınan bir karar ile POMEM, PMYO ve PAEM Polis alım şartları değiştirildi. Uygulanan bu karar hızlı bir şekilde 4 maddede düzenlemeye alındı.

Polis Komisyon Merkezi (PMK) tarafından alınan bir karar ile POMEM, PMYO ve PAEM Polis alım şartları değiştirildi. Uygulanan bu karar hızlı bir şekilde 4 maddede düzenlemeye alındı. POMEM, PMYO ve PAEM ile alakalı alınmış olan bu yeni karar doğrultusunda artık Polis alımlarında eskiden kullanılan yöntemler kullanılmayacak. 24 Nisan 2020 Resmi Gazete yayını ile beraber artık yürürlüğe girdi.



Cumhurbaşkanlığı onayından hızlı bir süreçte geçen POMEM, PMYO ve PAEM Polis alımlarındaki değişiklik artık yürürlükte. 4 Maddede düzenleme yapılan Polis alım şartları bundan böyle polis adaylarını çok zorlayacak. Alınmış olan bu yeni kararlar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. ‘Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ kararlarda yer alan değişiklikler sonucunda 24 Nisan 2020 tarihi itibari ile her Polis adayı çok zorlanacak. Resmi Gazete’nin akabinde hemen yürürlüğe girmiş olan yeni şartlarla beraber milyonlarca Polis adayını ilgilendiren haberimizin detayı…



Polis Alımlarına Özel Düzenlemeler Getirildi! Resmi Gazete’de Yayınlandı



24 Nisan tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan ‘Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim – Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ – ‘Polis Meslek Eğitim Merkezlerine Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ve son olarak ise ‘Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ konuları işlenmiş ve yeni kararlar alınmıştır. Alınan bu yeni karar maddeleri ise şu şekildedir:




  • Bundan sonraki süreçte POMEM, PMYO, PAEM ile yapılacak olan polis alımlarında başvuru yapan adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair belge istenmeyecek.

  • Başvuru yapan ve kazanan adaylar askerde olduğundan dolayı kayıt yaptırmayan adayların hakları saklı tutulacak.

  • Askerde olduğu için geçici kayıt yaptıramayan adaylar bir sonraki eğitim programına kayıt yaptırabilecekler.

  • Mezuniyet için uygulanan sistemde adayların nihai başarı puanı; başarı puanının % 80'i ile disiplin notunun % 20'sinin toplamı sonucuna göre hesaplanıyordu. Bu oran yüzde 70'e yüzde 30 olarak düzenlendi.



Polis Alımları Ne Zaman Yapılacak 2020?



Polis alımları ne zaman yapılacak 2020 sorusu için şu aşamada verilebilecek herhangi bir cevap yok. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) yapılan bir açıklama yok çünkü. Vatandaşlarımızın POMEM polis alımları 2020, 2020 polis alım şartları, 27.dönem polis başvuru ne zaman gibi soruları soruyor olması Polis mesleğine verilen bu önemi göstermektedir. Türk halkının Polislik mesleğine karşı göstermiş olduğu bu ilgi takdire şayandır.



Polis Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?



2020 yılı içerisinde Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu 5 bin 40’ı erken 560’ı kadın, önlisans mezunu 1260’ı erkek, 140’ı kadın olmak üzere toplam 7 bin polis öğrenci alımı yapılacak.

Resmi Gazetede Açıklandı! Emekli Maaşlarını Alanlara 15999 TL Ödeme Verilecek! Resmi Gazetede Açıklandı! Emekli Maaşlarını Alanlara 15999 TL Ödeme Verilecek!


7 bin öğrenci alım başvurusu için adayların 14 ve 25 Ekim 2020 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresine e-devlet şifreleri ile giriş yaparak başvurularını tamamlayacak.