Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr.

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, coronavirüs vaka sayısının Türkiye ve diğer ülkelerde artışta olduğuna dikkat çekti. 1. dalganın henüz sona ermediğini açıklayan Ceyhan, 1. dalganın piklerinden bir tanesinin yaşandığını ve il bazlı kısıtlamalar ile salgının Türkiye'de bugünden sonra kontrol altında tutulmasının "mümkün olamayacağını" açıkladı.

Salgının 2. dalgasına henüz geçiş olduğunu söylemek için 1. dalganın sona ermiş olması gerektiğine değinen Ceyhan, "salgında 2. dalgaya henüz geçiş olduğu söylenemez. Ancak salgının ilerleyen dönemlerinden 3. ve 4. dalga dönemleri olacak. Bu iş artık il bazlı kararlar ile kontrol altında tutulamaz. Türkiye genelinde tedbirler devreye girmeli ve bu sayede coronavirüs salgını kontrol altında tutulmalı" dedi.

Vaka Sayısı Açıklaması


Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ceyhan, vaka sayısı ile ilgili olarak "vaka sayısı, hasta sayısının 5 katı olması gerekiyor. En az vaka sayısı 5 katı olarak referans alınmalı. Daha fazlasının olduğuna dair diğer ülkelerden veriler var. Keşke kadarla kalsa yine iyi" açıklamasında bulundu.