Ramazan Bayramı yaklaşıyor haliyle insanlar Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 3 günlük bayram tatilinde sokağa çıkma yasağı olacak mı? Şeklinde arama motorlarında aramalar yapıyor. Tüm bu soruların c

Cumhurbaşkanı Emekliye Müjdeler Verdi! Maaş Alan Emeklilere O Kamu Bankasından Ödeme Olacak! Cumhurbaşkanı Emekliye Müjdeler Verdi! Maaş Alan Emeklilere O Kamu Bankasından Ödeme Olacak!

Ramazan Bayramı yaklaşıyor haliyle insanlar Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 3 günlük bayram tatilinde sokağa çıkma yasağı olacak mı? Şeklinde arama motorlarında aramalar yapıyor. Tüm bu soruların cevapları haberimizin detayında…



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında çeşitli açıklamalarda bulundu, sokağa çıkma yasağı ve Korona virüs hakkında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son derece önemli kritikler de bulundu. 15 Mayıs 24.00 ile 19 Mayıs 24.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulandı ancak devamında sokağa çıkma yasağı uygulandı? Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Belli oldu!



Kimler sokağa çıkma yasağında dışarı çıkabilir? 3 günlük bayram tatilinde sokağa çıkma yasağı olacak mı? Şeklinde arama motorlarında yapılan aramalar sonucu net bir bilgi yok ancak 23 Mayıs ile 26 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Cumhurbaşkanlığı kararı ile sokağa çıkma yasağı uygulanırsa eğer 3 günlük bayram tatili süresi boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 2020 Ramazan Bayramı’nın ilk günü 24 Mayıs 2020 Pazar günü olacak, toplam 3 günlük süre boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanması bekleniyor. Sokağa çıkma yasağı şu an net bir karar ile açıklanmadı ancak eğer Bilim Kurulu tavsiyelerine uyulacaksa muhakkak sokağa çıkma yasağı getirilecek.



RAMAZAN BAYRAMI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?



Cumhurbaşkanlığı tarafından normalleşmeye doğru gidiliyor ancak kontrollü normalleşme süresi başlayacak. Bu kapsamda sokağa çıkarken mutlaka maske kullanılacak, şu an 13 şehirde sokağa çıkarken maske takılması zorunlu hale gelecek. Çok yüksek ihtimalle Ramazan Bayramı sonrasında tüm şehirlerde maske takılmadan dışarı çıkılması durumunda cezai işlem uygulanacak. 2020 Ramazan Bayramı tatili süresi boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanması bekleniyor. Bu yasak toplam 4 gün sürebilir, bu durumda 23 Mayıs Pazar günü başlayabilir. Eğer sokağa çıkma ve yakınları ziyaret etme gibi bir düşünceniz varsa bu düşüncenin son derece yanlış bir düşünce olduğunu belirtmekte fayda var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada normalleşme planlarının içerisinde 1 Haziran 2020 tarihine kadar her hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanabilir. Hem Ramazan Bayramı ziyaretlerini engellemek hem de normal hafta sonu yasaklarının devam etmesi durumunda bu yıl Ramazan Bayramı tatili ne yazık ki gerçekleşemeyecek. Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı ilanı da gündeme geldi. Toplantıda ayrıca Pandemi de normalleşme sürecine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.



SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI NE ZAMAN BİTECEK?



Ramazan Bayramı için sokağa çıkma yasağı henüz getirilmedi ancak Bilim Kurulu tavsiyeleri Ramazan Bayramı öncesi ve sonrası için bir sokağa çıkma yasağı getirilmesinin zorunlu bir durum olduğu açıklanmıştı. Bu bağlamda Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı getirilecek ancak net bir karar alınmış değil bu sebeple açıklama yapılmadı. Genel sokağa çıkma yasağı süreci ise 1 Haziran 2020’ye kadar devam edebilecek. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın sabırlı olması gerekmektedir.