İslam alemi için Regaip Kandili, mübarek üç ayların gelişinin habercisidir. 2020 Regaip Kandili hangi tarihe denk gelmektedir? Regaip Kandili'nde hangi ibadetler yapılmalıdır? Regaip Kandili'nin önemi nedir? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlan

TBMM Onay Verdi! Maaş Alan Emeklilere Ödemeler Bayramdan Sonra Olacağı Açıklandı! TBMM Onay Verdi! Maaş Alan Emeklilere Ödemeler Bayramdan Sonra Olacağı Açıklandı!

İslam alemi için Regaip Kandili, mübarek üç ayların gelişinin habercisidir. 2020 Regaip Kandili hangi tarihe denk gelmektedir? Regaip Kandili'nde hangi ibadetler yapılmalıdır? Regaip Kandili'nin önemi nedir?



Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlan dini günler takvimine göre Regaip Kandili 2020 yılında 27 Şubat Perşembe gününe denk gelmektedir. Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek üç aylar olarak adlandırılmaktadır. Üç aylar içerisinde Regaip, Berat, Miraç ve Kadir Gecesi olmak üzere önemli dini günler bulunmaktadır. Regaip'in kelime anlamı ihsan demektedir. Regaip Kandili'de ''ihsan gecesi'' olarak adlandırılabilir.



Hicri Takvime göre Regaip Kandili, Recep ayının ilk haftasına denk gelir. Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan bu mübarek günde müminler için dua kapıları açılmaktadır. Regaip Kandili'nde Allahü Teala tarafından kullanarına ihsanlar ve ikramlar sunulur. Müminler, Allahü Teala'ya istekleri ve arzuları için dua edebilir. Aynı zamanda tövbe etmek isteyenler içinde Regaip Kandili önemlidir. İslam alimler, Regaip Kandili'ne hürmet eden ve Rabbine yalvaran kulların ihsanlarla ödüllendirileceğini söylemektedir. Rahmet ve bereketin bol olduğu Regaip Kandili'nde müminlerin yapması gereken özel ibadetler vardır. Oruç tutulması farz değildir, lakin tavsiye edilir.



Dua edilmeli, Kur-an'ı Kerim okunmalı ve namaz kılınmalıdır. Aynı zamanda müminlerin birbirlerine iyilik ve ikramlarda bulunması da hayırlı olacaktır. Regaip Kandili'nin bol bol tövbe edilmelidir. Regaip, kelime anlamı olarak arzu etmek ve istemek gibi anlamlara gelmektedir. Müminler, gönüllerinden geçen bütün dileklerini Regaip Kandili'nde Allahü Teala'dan isteyebilir. Sadece kendileri için tüm İslam alemi için dua etmeleri, yüce Allah'a hayırlı bir kul olmayı dilemeleri gerekmektedir. Üç ayların başlangıcı Recep ayı boyunca da dualar edilmeli ve bolca oruç tutulmalıdır. Regaip Kandili'nde müminler tefekkür etmeli ve günahları için tövbe de bulunarak doğru yola ulaşma arzularını dualarında söylemelidir.