Rusya'nın Moskova Bölgesi Valisi Andrey Vorobyev, 2 Kasım Pazartesi itibariyle başkent Moskova'da 65 yaş ve üzeri vatandaşların gelecek 15 gün boyunca sokağa çıkmasının yasak olacağını, beraberinde kronik hastalıkları olanların sokağa çıkma yasakları kaps

Emekliler İçin Akbank'tan Yenilenen Promosyonlar: Ek Gelir Fırsatı Kapınızı Çalıyor! Emekliler İçin Akbank'tan Yenilenen Promosyonlar: Ek Gelir Fırsatı Kapınızı Çalıyor!
Rusya'nın Moskova Bölgesi Valisi Andrey Vorobyev, 2 Kasım Pazartesi itibariyle başkent Moskova'da 65 yaş ve üzeri vatandaşların gelecek 15 gün boyunca sokağa çıkmasının yasak olacağını, beraberinde kronik hastalıkları olanların sokağa çıkma yasakları kapsamında yaş durumuna bakılmaksızın dahil olacaklarını açıkladı. Vaka sayılarının 15 binleri aştığı Rusya'da özellikle vakaların büyük bölümünün başkent Moskova'da olduğu biliniyor.

Moskova'da bulunan hasta sayısının artması ile birlikte patlayan vaka sayısından ötürü çok sayıda yeni tedbirler getirilmişti. Eldiven ve maske kullanımı uyarıları yapılırken, Başkan Putin ise ülkedeki vatandaşlara sık sık uyarılarda bulunuyor ve yasakların geri gelmemesi için önlemlere uyulması çağrısında bulunuyor.

Fransa ve Almanya'da benzer yasaklar uygulanırken, Rusya'nın sadece tek bölgesinde uygulanacak olan yasakların etkisinin ne kadar olacağını 15 gün sonra süreç gösterecek. Yasak kapsamı ve tarihinin uzatılabileceği tahmin ediliyor.