Saatler ileri alındı mı? Milyonlarca vatandaş 28 Mart 2021 Pazar gününde bu sorunun yanıtını araştırıyor. Vatandaşlar, özellikle bilgisayar, tablet, saat vb.

Ziraat Bankası Müşterilerine Nisan Ayında Büyük Avantajlar Sunuyor! Ziraat Bankası Müşterilerine Nisan Ayında Büyük Avantajlar Sunuyor!
Saatler ileri alındı mı? Milyonlarca vatandaş 28 Mart 2021 Pazar gününde bu sorunun yanıtını araştırıyor. Vatandaşlar, özellikle bilgisayar, tablet, saat vb. teknolojik aletlerde farklı saatler görünce internette saat araştırması yapmaya başladılar. 27 Mart Cumartesi'yi 28 Mart Pazar (Bugüne) bağlayan gecede saatler birçok ülkede ileri alındı. Ancak ülkemizde uzunca bir süredir, yaklaşık 5 yıldır sabit saat uygulamasına geçildiği için artık kış saati / yaz saati uygulamasına son verilmiş durumda. Öte yandan özellikle Avrupa'dan ihraç edilen teknolojik aletlerde halen dah asaat sorunu yaşanabiliyor. Peki 28 Mart 2021 Pazar günü ülkemizde saatler ileri alınacak mı? 28 Mart Pazar şuan saat kaç?

28 Mart Pazar Saatler İleri Alındı mı?

7 Eylül 2016 tarihinde yapılan değişiklikle birlikte ülkemizde sadece Yaz saati uygulaması kalıcı hale getirildi. Bu sebeple kış/yaz saati ayrımının ortadan kalkmasıyla birlikte artık saatler ileri ya da geri alınmıyor. Geçtiğimiz 5 yılda olduğu gibi bu yıl da 27 Mart Cumartesi'yi 28 Mart Pazar'a yani bugüne bağlayan gecede saatler ne ileri ne de geri alınmadı! Öte yandan vatandaşların sahip olduğu pek çok telefon, bilgisayar, saat, tablet vb. elektronik ürün ise otomatik olarak saat değişikliğine gidebiliyor. Bu durumda vatandaşlarda saat konusunda kafa karışıklığı yaratmış durumda. Ancak Türkiye'de saatler dün olduğu gibi bugün de sabit kaldı ve hiçbir şey değişmedi.

Şuan Türkiye'de Saat Kaç?

Türkiye'de şuan saatin kaç olduğunu öğrenmek için Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun (TRT) resmi internet adresinden en doğru bilgiye ulaşabilirsiniz. Türkiye'de saatler ileri veya geri alınmadığı için sabit kalmaktadır. Bu sebeple en doğru saati öğrenmek için TRT resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca televizyonuuzdan herhangi bir kanalını açıp, ekranın alt köşesinde yer alan saat bilgisine göre de ayarlama yapabilirsiniz.