Son zamanlarda gündeme gelen SMA hastalarıyla ilgili kampanyalar hakkında Twitter'dan paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sert bir açıklamada bulundu. Sosyal medyada yaygınlaşan kampanya çağrılarını eleştiren Bakan Koca, bunun kötü niyetli küres

29 Mart'tan İtibaren Yeni Ürünler Raflarda: BİM Aktüel Kataloğu İncelemesi 29 Mart'tan İtibaren Yeni Ürünler Raflarda: BİM Aktüel Kataloğu İncelemesi
Son zamanlarda gündeme gelen SMA hastalarıyla ilgili kampanyalar hakkında Twitter'dan paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sert bir açıklamada bulundu. Sosyal medyada yaygınlaşan kampanya çağrılarını eleştiren Bakan Koca, bunun kötü niyetli küresel şirketlerin, insanların iyi niyetlerini suistimal etmeye çalışmasından başka bir şey olmadığını belirtti. Bakan Koca, samimi duygularla hareket edenleri bu ithamların dışında bıraktığını belirtti.



Tartışmalar Milli Piyango Yılbaşı çekilişinde satılmayan ve her biri 25 milyon lira değerinde olan üç biletin Varlık Fonu'na aktarılmasına karar verilmesiyle başladı. Sosyal medyadan birçok kişi toplamda 75 milyon lira değerinde olan biletlerin Varlık Fonu yerine SMA hastalarının tedavisinde kullanılmasını tavsiye etti. Bu çağrıların sosyal medyada artması üzerine de AK Parti cephesinden sert açıklamalar geldi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kampanya yorumu!


Önceki gün yapılan AK Parti MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da, SMA hastalarına yönelik bazı kampanya çağrılarına ilişkin açıklama yaptığı belirtildi. İnsan sağlığı üzerinden başlatılan bu kampanyanın ahlaksızlık olduğunu öne süren Erdoğan, SMA hastalarının tedavisi için devletin zaten seferber olduğunu bildirdi.

Cem Yılmaz isyan etti!


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medyadan başlattığı bu çağrıya komedyen Cem Yılmaz cevap vermişti. Cem Yılmaz, 75 milyon liranın SMA hastaları için kullanılması gerektiğini kaydetmiş, gelen tepkiler üzerine ise isyan etmişti.