Dünyanın önde gelen telefon markalarından Samsung, katlanabilir özellikli Galaxy Z Flip model telefonunu görücüye çıkardı. Tasarımı merakla beklenen telefonun reklamı ise Oscar ödüllerinde yapıldı.

Dünyanın önde gelen telefon markalarından Samsung, katlanabilir özellikli Galaxy Z Flip model telefonunu görücüye çıkardı. Tasarımı merakla beklenen telefonun reklamı ise Oscar ödüllerinde yapıldı. Yeni ve alışık olmadığımız bir tasarıma sahip telefon, görenleri tamamıyla ikiye böldü diyebiliriz. Telefonun tasarımını çok seven de var eleştirende.

Ziraat Bankası hesabı olanlar dikkat! Bankadan 10 bin TL ödenecek!  Ziraat Bankası hesabı olanlar dikkat! Bankadan 10 bin TL ödenecek! 


Telefonun Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler



Öncelikle telefonun tasarımında dikkat edilmesi gereken ilk şey, telefonun bu alışılmadık tasarımının dezavantajlarının ne olduğu konusu. Reklam videosu internette durmaksızın dönerken insanların bahsettiği bir diğer konu da telefonun katlanırken ekranda kıvrım kırışıklığı barındırıp barındırmadığı. Bu konuda Tweet atan ve video çekmiş olan insanlar, Samsung’un telefonu tanıtırken çektiği reklam filminde alt tarafa küçük yazılarla “Ekranda olan kıvrım kırışıklıkları normaldir” yazması. Katlanabilir bir telefon tabi ki iyi bir tasarım örneği. Bu tasarım örneği belki de daha öncesinde defalarca söz konusu olmuştur. Ama 2020 yılında olduğumuzdan dolayı ve 2020 yılının bize getirdiği imkanlarla bu katlanabilir telefon tasarımı kulağa eskisinden biraz daha gerçekçi geliyor. Yanında getirdiği kıvrım kırışıklığı gibi sorunlar ise yeni gelecek modellerde çözümü üretilebilir derecede sorunlar. Tabi ki çoğu insan bu oluşacak kıvrım kırışıklığından dolayı telefonu tercih etmeyeceğini söylüyorlar.



Telefonun Özellikleri Nasıl Olacak



Telefonun özellikleri ise gerçekten ümit vaat ediyor. 256 GB bir dahili depolama ile gelen telefon, 8GB Ram içinde barındırıyor. Yeni çıkan akıllı telefonları varsayarsak bu hiçte azımsanacak bir özellik değil. Kamera desteği ise yeni çıkacak olan telefonlara nazaran biraz daha sönük kalmış. Gayet özellikli ve fonksiyonlu bir kamerası olmasına rağmen sadece 12 MP değerinde bir çözünürlüğü var. Batarya konusuna gelecek olursak 3300 mAh değerinde bir bataryaya sahip. 15W değerinde hızlı şarja sahip olan telefon güç olarak sizi yarı yolda bırakmayacak şekilde tasarlanmış. Tabii beraberinde kablosuz şarj özelliğini de getirdiğini söylemeyi unutmayalım. Telefon işlemci olarak Qualcomm Snapdragon 855+ kullanıyor. Telefonun 1080x2636 Piksel ekran çözünürlüğü bulunuyor. Telefonun video çözünürlüğü ise 4K yani 2160p. Telefon yeni gelecek olan 5G özelliğini barındırmıyor. Mor ve Siyah renk seçenekleriyle gelecek olan telefonun 183 Gr bir ağırlığı olduğu söyleniyor.



Telefon Nerede Tanıtılacak



Akla gelen bir diğer soru ise telefonun nerede tanıtılacağı. Samsung telefonu San Francisco’da yapılacak olan Unpacked 2020 etkinliğinde tanıtacak. Piyasaya sürülecek olan telefonun henüz fiyat olarak ne kadara satılacağı konusunda net bir bilgi yok. Muhtemelen firma Unpacked 2020 etkinliğinde akıldaki bu sorulara bir yanıt getirecektir.