Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak iline giriş çıkışlar kapatılmıştı! Koronavirüs pandemisiyle mücadele tüm hızıyla sürerken, 30 Büyükşehir ve Zonguldak ili için giriş çıkış yasağı 3 Mayıs itibariyle sona erdi, ancak İçi

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak iline giriş çıkışlar kapatılmıştı! Koronavirüs pandemisiyle mücadele tüm hızıyla sürerken, 30 Büyükşehir ve Zonguldak ili için giriş çıkış yasağı 3 Mayıs itibariyle sona erdi, ancak İçişleri Bakanlığı bu yasağın süresini 1 gün daha uzattı. Önümüzdeki Kabine Toplantısında şehirler arası seyahat yasağıyla ilgili yeni bir karar alınacağı açıklandı! Peki Ramazan Bayramı'nda şehirlerarası seyahat yasağı kalkacak mı? Ramazan Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek isteyenlerin merakla araştırdığı sorunun cevabı haberimizde...



Erdoğan bugün açıklayacak!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar ve MYK toplantısından alınan kararlarda ilk olarak Seyahet engeli Haziran sonuna kadar uzuyor. Erdoğan akşam üzeri yine açıklamalar yapacak ve yine ilan365 okuyucuları ilk öğreniyor.



Koronavirüs salgınıyla mücadele tüm hızıyla sürerken, alınan tedbirler de pür dikkat sürdürülüyor. Son dönemde Türkiye'de Koronavirüs salgının yayılım hızı düştü ve ölüm-vaka sayılarında ciddi bir azalma trendi gözlemlenmeye başladı. Şuan için Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve ilgili tüm kurumlar, acele davranılmaması ve tedbirlere halen daha harfiyyen uyulması gerektiğini ikaz ediyorlar. Bu süreçte bir de Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan ilk tedbirlerden biri olan, 30 Büyükşehir ve Zonguldak ili için getirilen giriş çıkış yasağının 3 Mayıs itibariyle sona ermesi oldu. İçişleri Bakanlığı bu süreyi 1 gün daha uzattı ve topu Kabine Toplantısına attı. Kabine Toplantısında 30 Büyükşehir ve Zonguldak ilini kapsayan giriş çıkış yasağı ve şehirlerarası ulaşım yasağıyla ilgili yeni bir karar alınması bekleniyor. Peki Ramazan Bayramı'nda şehirlerarası seyahat yasağı kalkacak mı yoksa devam mı edecek?

Ziraat Bankası Müşterilerine Nisan Ayında Büyük Avantajlar Sunuyor! Ziraat Bankası Müşterilerine Nisan Ayında Büyük Avantajlar Sunuyor!


Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yapılan açıklamada Koronavirüs sonrası normalleşme sürecinin, pürüz çıkmazsa Mayıs sonu itibariyle kademeli olarak başlayacağı belirtildi. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından öngörülen tarihler de Mayıs sonu - Haziran başı tarihleridir. 



Koronavirüs salgınıyla mücadelede yakalanan başarı sürer ve herhangi bir aksilik yaşanmadan salgınının kontrol altına alınması başarılı şekilde devam ederse, Mayıs sonu itibariyle Bayramdan sonra normalleşme dönemine geçilecek! Ancak normalleşme sürecinde de tedbirin elden bırakılmaması ve ikinci dalga Koronavirüs salgınına yakalanma riskinin en aza indirgenmesi için, şimdi halen yürürlükte olan Koronavirüs tedbirlerinin kademeli olarak ve kontrollü şekilde kaldırılması sağlanacak.



Mayıs Sonu - Haziran ayı başı itibariyle iç trafiğin normalleşmesi için çalışmalara başlanması ve iç hatlarda, Şehirler arası ulaşım yasağının kalkması bekleniyor. Ancak şuan için ilerleyen tarihlerle ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Bu sene yaz turizm sezonu için de kontrollü şekilde Koronavirüs sonrası normalleşmenin yaşanabileceği ifade ediliyor.



SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?



Şehirlerarası seyahat yasağı nedeniyle iller arası ulaşım acil durumlarda seyahat izin belgeleri ile sağlanabiliyor. Şehirler arası seyahat etmek zorunda olan vatandaşların, E-Devlet üzerinden mazeretlerini bildirerek Seyahat İzin belgesi alması gerekiyor. Seyahat izin belgesi alındıktan sonra belirtilen tarihlerde bu belge ile sorun yaşamaksızın şehirler arası ulaşım sağlanabiliyor.



Seyahat İzin Belgesi talebinde bulunmak için, E-Devlet'e giriş yapmanız ve ardından arama kısmına "Seyahat İzin Belgesi" Yazmanız gerekiyor. Ardından Belge Türü Seyahat izin belgesi ve Özel araç seçenekleriyle, bağlı olduğunuz Valiliği seçerek, talebinizi de belirtip başvuruda bulunuyorsunuz. Başvurunuz kısa sürede sonuçlandırılarak tarafınıza Seyahat İzin Belgeniz onaylandıysa bununla ilgili gerekli bilgiler gönderiliyor. Talebiniz reddedildiğinde de gerekli bilgilendirme tarafınıza iletiliyor.



KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR?



Tedavi oldukları hastaneden taburcu olarak ikametine dönmek isteyen kişiler, doktor raporuyla sevk edilen kişiler veya önceden alınmış doktor randevusu olan kişiler, Kendisi ya da eşinin birinci dereceden akrabası vefat eden kişiler, Cenaze nakil işlemlerine refakat edecek kişiler, Bulundukları şehre son beş gün içerisinde gelerek konaklayacak yeri olmayanlar, Askerliğini tamamlayarak ikamet adreslerine dönmek isteyenler, Özel ya da kamudan günlü sözleşmeye davetli olanlar, Ceza evinden çıkanlar.Yurt dışından gelmeleri ardından 14 günlük karantina sürecini dolduranlar, Seyahat izin belgesi başvurusu yapabiliyor.