Anne olmak istediğini her fırsatta dile getiren Selin Ciğerci ve eşi Gökhan Çıra, "taşıyıcı anne" yöntemiyle anne/baba olmak için işlemlere başladıklarını duyurdular. Hal böyle olunca taşıyıcı annelik nedir? Nerede yapılıyor her yerde aranmaya başladı.

Anne olmak istediğini her fırsatta dile getiren Selin Ciğerci ve eşi Gökhan Çıra, "taşıyıcı anne" yöntemiyle anne/baba olmak için işlemlere başladıklarını duyurdular. Hal böyle olunca taşıyıcı annelik nedir? Nerede yapılıyor her yerde aranmaya başladı. Bizde sizler için bu konuyu haberimizde derledik.



Daha önce cinsiyet değiştirme ameliyatı olduğu için anne olması mümkün olmayan Ciğerci, çocukları çok sevdiğini dile getiriyordu. Bunun için harekete geçen Ciğerci'nin kullanacağı yöntem nedir? Taşıyıcı annelik nerede yapılıyor? Türkiye'de mümkün mü çok merak edildi. 





Taşıyıcı annelik nedir? Nerede yapılıyor



Tüp bebek gibi gerçekleştirilen işlemde erkeğin spermi ve kadının yumurtası kullanılarak embriyon oluşturuluyor. Bu embriyonlar, taşıyıcı annenin rahmine yerleştiriliyor. Bebek, sperm ve yumurtası kullanılan çiftin genlerini taşıyor. 

SGK Destekli emeklilere ödeme başladı! 30 Nisan tarihine kadar başvuru bekleniyor! SGK Destekli emeklilere ödeme başladı! 30 Nisan tarihine kadar başvuru bekleniyor!


Türkiye’de yasak olduğu için bu yöntemle çocuk sahibi olmak isteyenler, taşıyıcı anneliğin yasal olduğu Gürcistan, Amerika ve Hindistan gibi ülkeleri tercih ediyor. Kıbrıs da başvurulan yerler arasında. Anne-baba adayları, paket fiyat uygulayan Türkiye’deki ajanslar aracılığıyla ‘sağlık turizmi’ adı altında bu ülkelere gidiyor.