Son zamanlarda gündemimizde yer alan sorular arasında 2020 Ramazan bayramında 9 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Yer almaktadır. Korona virüs mücadelesi ile iç içe olan Türkiye normalleşme süreci içerisinde girdi.

Son zamanlarda gündemimizde yer alan sorular arasında 2020 Ramazan bayramında 9 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Yer almaktadır. Korona virüs mücadelesi ile iç içe olan Türkiye normalleşme süreci içerisinde girdi. Böylelikle Mayıs ayı normalleşme sürecinin başlangıcı olarak kabul edilmesiyle dikkatleri çekmektedir. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanı günümüzde geldiğimiz bu kadar olumlu adımların ardından sürecin bozulmamasına ilişkin bazı alınan tedbirlerin bir süre daha devam edeceği yönünde açıklamalar bulundu.



Bu kapsam doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar doğrultusunda sokağa çıkma yasağı bayram gelene kadar her hafta sonu uygulanmaya devam edeceğini açıklayarak birçok kişinin aklında soru işareti bıraktı. Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte korona virüs salgın hastalığının bu süreç doğrultusunda yayılma hızını en aza indirmek için sokağa çıkma yasağının 9 gün boyunca sürme uygulaması gündemimizde ki yerini aldı.

Yapı Kredi Bankası Müşterilerine Özel: 100.000 TL’ye Kadar Kredi Fırsatı! Yapı Kredi Bankası Müşterilerine Özel: 100.000 TL’ye Kadar Kredi Fırsatı!


Dünya genelinde korona virüs salgın hastalığının etkisinin devam etmesiyle birlikte Türkiye’de alınan kararlar ve uyguladığı yöntemler doğrultusunda başarılır bir mücadele ile karşı karşıya bulunmaktayız. Bu doğrultuda yapılan mücadeleler ve alınan tedbirler doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda yapılan çalışmaların olumlu sonuç verdiği gözlemlenmektedir. Böylelikle bir müddet daha alınan tedbirlerin olumsuzluk çıkarmaması için bir müddet daha bu şekilde ilerlenebileceğini açıkladı. Ancak Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birçok vatandaşın aklında endişeye yer açan 9 günlük sokağa çıkma yasağı yer aldı.



Korona virüs Önlemleri Arasında Ramazan Bayramında 9 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı mı Uygulanacak?



Korona virüsüne karşı alınan tedbirler doğrultusunda günümüzde pek çok vatandaşın akılında Ramazan bayramında 9 günlük sokağa çıkma yasağı mı uygulanacak sorusu bulunmaktadır. Bu uygulama doğrultusunda Ramazan Bayramına kadar devam edilmesine yönelik alan kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştur. Ancak asıl gündemimizde bulunan asıl konu Ramazan bayramında Sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağına dair sorular yer alarak birçok kişi tarafından merak edilerek araştırılıyor.



Korona virüs salgın hastalığına karşı alınan tedbirler doğrultusunda ve mücadele kapsamında 18 Mayıs 2020 pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısı yapılacağı açıklandı bu doğrultuda Ramazan Bayramında 9 günlük sokağa çıkma yasağı bulunmasıyla birlikte böyle bir kısıtlama gelebileceği hakkında detaylı konuşularak gerekli kararlar alınacak. Belirtilen bu yasak uygulaması 23 Mayıs günü başlamasıyla birlikte 1 Haziran 2020 tarihinde sona ereceği bilgilerine ulaşılmaktadır. Böylelikle 9 gün sürecek kısıtlama işlemi ile ilgili gerekli tedbirler alınacak. Ancak bu sokağa çıkma yasağı en son seçenekler arasında bulunmaktadır.